بررسی رفتار دینامیکی شالوده های نواری لبه دار مستقر بر روی سطح شیبدار رسی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پدافند کالبدی با محوریت عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: NCPDCONF01_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پویان فلاح پورامیری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل،

رضا نورزاد

دانشیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

در سالهای اخیر مهندسان ژئوتکنیک به دنبال روشی جایگزین برای بهبود ظرفیت باربری و کاهش نشست شالوده ها هستند. باوجود اینکه روشهای مختلفی برای تثبیت خاک شناسایی گردید و به خوبی توسعه یافت، اما ممکن است در برخی شرایط به دلیل گرانی و یا محدودیتهای محل اجرای پروژه استفاده از آنها با مشکلاتی روبه رو شود. در چنین شرایطی یکی از راههایی که میتوان جهت رسیدن به این هدف پیشنهاد نمود، تغییر در ساختار طراحی شالوده سازه است. شالوده های لبه دار به دنبال همین هدف پژوهشگران، با اضافه کردن لبه های فلزی به محیط پیرامونی شالوده به ویژه در مناطقی که سطح آب زیرزمینی به عنوان یک مشکل برای پروژه تلقی میشود، استفاده میگردند. بکارگیری این لبه های فلزی، با محصور کردن خاک در زیر شالوده و انتقال نیروهای ناشی از سازه به اعماق قویتر، ظرفیت باربری و نشست شالوده را به طور چشمگیری بهبود میبخشد. در سالاهی اخیر پژوهشگران با بررسی دقیق سازوکار عملکرد این شالوده ها دریافتندکه استفاده از لبه های فلزی در ساختار شالوده علاوه بر موارد فوق باعث بهبود عملکرد شالوده در مواجه با بارهای دینامیکی میشود. در این مقاله با استفاده از مدلسازی عددی در نرم افزارFLACشالوده ی لبه دار مستقر بر روی سطح شیبدار شبیه سازی شد و تاثیر تغییر طول لبه های فلزی شالوده و همچنین فاصله آن از تاج سطح شیبدار به عنوان دو عامل موثربر نحوه پاسخ شالوده به بار دینامیکی بررسی گردید. نتایج حاصله نشان میدهد، با افزایش طول لبه های فلزی مقدار جابه جایی افقی و نشست شالوده کاهش مییابد. همچنین با افزایش ضخامت لبه های به کار برده شده میتوان شتاب حاصل از بار دینامیکی را کاهش داد.

کلیدواژه ها

شالوده لبه دار، لبه های فلزی، بار دینامیکی، نشست، مدلسازی عددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.