جبر فرهنگی و شخصیت سازی اجتماعی؛ پژوهشی کیفی در نبستن کمربند ایمنی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: نهمین سمینار بین المللی کاهش سوانح ترافیکی، چالش ها و راهکارهای پیش رو
- کد COI اختصاصی: RBTACS09_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 823
نویسندگان
بخش جامعه شناسی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه یزد، یزد، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد مددکاری اجتماعی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه یزد، یزد، ایران
چکیده
زمینه:نقش فرهنگ در بسیاری از رفتارهای اجتماعی غیر قابل انکار است. نکته حایز اهمیت این است که فرهنگ نیز بخشی از ناخودآگاه های اجتماعی کنشگران را تشکیل می دهد و بسیاری از رفتارها تحت تاثیر این ناخودآگاه هاست. همچنین یکی از عوامل مرگ و میر و معلولیت ها در تصادفات نسبتن کمربند ایمنی است. هدف پژوهش حاضر انجام مطالعه کیفی روی دلایل و زمینه های فرهنگی و اجتماعی نسبتن کمربند ایمنی در اتوبوس ها توسط سرنشین ها می باشد.روش روش مطالعه کیفی است که روی 18 نفر از اساتید، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه یزد در سال 1397 انجام شد. تحلیل داده ها به روش تحلیل محتوای عرفی انجام شد.نتایج نشان داد که پنج درون مایه ی ضعف جامعه پذیری، فشار اجتماعی، فرهنگ زورگوخانه ای، بی اعتمادی اجتماعی، و خودارجاعی تجربه مدار، به وجود آورنده توجیهاتی تفسیری در مورد نبستن کمربند ایمنی است.نتیجه گیری بیشترین تاکید مشارکت کنندگان عدم یادگیری و جامعه پذیری اجتماعی در رابطه با بستر کمربند ایمنی است. لذا، توجه و تمرکز بر فرهنگ در دوران کودکی و نوجوانی، فرهنگ سازی در خانواده ها و ایجاد نوعی اعتماد اجتماعی در رابطه با بستن کمربند پیشنهاد می شود.کلیدواژه ها
کمربند ایمنی، پلیس، اتوبوس، مطالعه کیفیمقالات مرتبط جدید
- حقوق شهروندی با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی ایثارگران
- Positive Discrimination for War Veterans in International Documents: A Comprehensive Analysis
- حقوق شهروندی ایثارگران: ارتقاء شاخصهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی
- نقش دانش معلمی در تربیت حقوق شهروندی و ارتقا آگاهی دانش آموزان
- تحلیل حقوق شهروندی ایثارگران با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.