شناسایی عیوب در قطعات لانه زنبوری ساندویچی سطوح پروازی به کمک روش گرمانگاری با تزریق هوای گرم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فناوری آزمونهای غیرمخرب، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JNDTT-2-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 563
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال جواهری پور

هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران

چکیده

چکیده استفاده از مواد مرکب در ساخت هواپیماها به جهت سبکی، استحکام و دیگر خواص فیزیکی مناسب، رو به افزایش است. در سطوح کنترل پروازی هواپیما همچون سکان عمودی و افقی ، معمولا مواد مرکب بصورت قطعات لانه زنبوری ساندویچی بکار می روند. این سطوح ممکن است به علت عبور از شرایط مختلف آب و هوایی دچار آسیب شوند. شناسایی قطرات آب محبوس و بررسی عیوب داخلی ناشی از دوره های متناوب یخ زدگی-آب شدن که موجب کاهش استحکام این نوع سازه ها می شود، بسیار مهم است. استفاده از روش های معمول آزمون های غیر مخرب همچون فراصوت هرچند متداول است ولی با توجه به محدودیت های موجود، کافی نیست. بررسی تغییر خواص الاستیکی نیز نمی تواند منجر به شناسایی قطرات آب در شبکه داخلی و عیوب داخلی شود. مطمئن ترین روش برای اطمینان از عدم وجود این عیوب استفاده از روش گرمانگاری است. اساس این روش مبتنی بر خاصیت گرما یی ویژه ی مواد و ثبت تغییرات دما در طی زمان رسیدن به نقطه ی تعادل دمایی در سطوح مورد مطالعه است. شرکت های معتبر سازنده ی هواپیما همچون بوئینگ و ایرباس تاکنون از دو روش حبس گرما و روش گرمادهی لحظه ای برای شناسایی عیوب احتمالی استفاده نموده اند. در این مقاله ضمن تشریح اصول بازرسی با این روش، به امکان استفاده از جریان هوای گرم در گرمانگاری سازه های لانه زنبوری ساندویچی سطوح پروازی پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

گرمانگاری, جریان هوای گرم, آزمونهای غیر مخرب, قطعات لانه زنبوری, ترموگرافی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.