مقایسه عملکرد لرزهای میراگر اصطکاکی و ویسکوز در سازه های فولادی با نامنظمی جرمی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، عمران،گردشگری با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ACTSDA01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 661
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین شاد

استادیار گروه عمران دانشگاه حکیم سبزواری

علی کنجدی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه - دانشگاه غیرانتفاعی بیهق

چکیده

اخیرا پژوهشگران به دنبال وسایل نوینی هستند که بتواند انرژی ورودی به سازه ها را بدون آسیب، اتلاف کنند. یکی از آن وسایل استفاده از میراگرهای اصطکاکی یا ویسکوز میباشد. این میراگرها طوری طراحی میشود که در برابر بارهای سرویس معمولی و زلزله های متوسط نلغزد؛ یعنی اینکه از قبل، وسیله را برای نیروی مشخصی طراحی میکنند که تا وقتی آن نیرو بهوسیله وارد نشود، سازه بهصورت ارتجاعی باقی بماند اما بعدازاین نیروی مشخص لغزش اتفاق میافتد و میراگرهای اصطکاکی و ویسکوز انرژی زیادی را جذب میکند. در این مطالعه به منظور ارزیابی عملکرد لرزهای میراگرهای اصطکاکی با میراگر ویسکوز، سازه هایی با سیستم قاب خمشی و با شکل پذیری متوسط، ساختمانهایی با 3، 6 و 9 طبقه بهعنوان مدلهای پژوهشی در نظر گرفتهشده است. این مدلها با توجه به ضوابط استاندارد 2800 و مبحث دهم مقررات ملی ساختمان تحلیل و طراحیشدهاند. سپس ارزیابی و مقایسه عملکرد سازه ها با استفاده از تحلیل دینامیکی غیرخطی بهصورت سهبعدی با مدلسازی میراگرهای اصطکاکی و ویسکوز انجام گرفت. نتایج این تحقیق حاکی از آن بود که میراگرهای ویسکوز نسبت به میراگرهای اصطکاکی جابهجایی مرکز جرم بام را بیشتر کاهش میدهند که این اختلاف کاهش، در حد %90 مشاهده شد. همچنین ملاحظه شد که میراگر ویسکوز در کاهش برش پایه، تاثیر کمتری نسبت به میراگر اصطکاکی داشتند. درنهایت مشاهده شد که میراگر اصطکاکی جذب انرژی بیشتری نسبت به میراگر ویسکوز داشتند.

کلیدواژه ها

کنترل غیرفعال، میراگر اصطکاکی، تحلیل دینامیکی غیرخطی، میراگر ویسکوز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.