بررسی تاثیر دما وشرایط عمل آوری مختلف بر مقاومت فشاری بتن (مطالعه موردی بتن لاینینگ تونل باغان مریوان)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، عمران،گردشگری با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ACTSDA01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلمان رستمی

کارشناس ارشد مهندسی راه وترابری، مهندسین مشاور راه یاب ملل

عبدالباسط رستمی

کارشناس ارشد مهندسی راه وترابری، مهندسین مشاور راه یاب ملل

سالار اخترثمر

کارشناس مهندسی زمین شناسی ، آزمایشگاه فنی ومکانیک خاک استان کردستان

چکیده

برای دستیابی به خواص بتن باید به نحو مناسب آن راعمل آوری کرد. دراین رابطه یک منبع مطمئن رطوبت لازم است تا هیدراتاسیون کافی انجام پذیرد و در نتیجه تخلخل برای دستیابی به مقاومت و دوام مورد نظر کاهش یابد وهمچین تغییرات حجمی ناشی از جمع شدگی به حداقل برسد.هدف از عمل آوری، اطمینان از رسیدن تا حداکثر ممکن هیدراتاسیون می باشد. دراین تحقیق تاثیر دمای بتن وهمچنین دمای عمل آوری بتن بر مقاومت فشاری در شرایط های مختلف برروی نمونه های آزمایشگاهی پرداخته و متمایز بودن این پژوهش از سایر پژوهش های انجام شده گذشته، به بررسی تاثیرات شرایط محیطی بر بتن لاینینگ تونل که عدم اجرایی بودن کیورینگ بتن میباشدمی پردازد. بدین منظور نمونه ها با در نظر گرفتن دو نوع طرح اختلاط در رژیم حرارتی از 4،40،35،30،25،20،15،10 درجه سانتیگراد در چهارحالت متفاوت بررسی گردید:- 1بتن در دمای ثابت(استاندارد) ریخته شده وعمل آوری آن در شرلایط محیطی تونل در دماهای مختلف نگهداری شده است. -2دمای بتن در حین ساخت و دمای دوره عمل آوری یکسان بوده باشد-3دمای بتن در حین ساخت ثابت(استاندارد) بوده و دمای دوره عمل آوری متفاوت باشد.4 -دمای بتن در حین ساخت متفاوت و در دوره عمل آوری ثابت(استاندارد) باشد. نمونه ها درسنین مختلف تحت آزمایش فشار قرار گرفتند و نتایج با یکدیگر مقایسه گردید. بهترین دما برای عمل آوری بتن15 الی25 درجه سانتیگراد می باشد.مورد قابل بحت درموردنمونه های بدون عمل آوری ونگهداری در شرایط محیطی داخل تونل وافت مقاومتی حدودبیش از %20مقاومت نظیر نمونه های عمل آمده در آزمایشگاه است. که اهمیت عمل آوری ونگهداری بتن را نشان میدهد.

کلیدواژه ها

بتن، مقاومت فشاری، لاینینگ، دما، عمل آوری، حرارت .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.