اثر کار نزدیک بر پارامترهای سگمان قدامی چشم به وسیله اپتیکال کوهرنس توموگرافی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هجدهمین کنگره اپتومتری خراسان
  • کد COI اختصاصی: KOMED18_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 761
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه بهرامی جاجرم

کارشناس ارشد اپتومتری دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد

اسیه احصایی

دکترای تخصصی اپتومتری دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد

چکیده

مقدمه : اثر کار نزدیک روی پارامترهای چشم امری مهم می باشد زیرا امروزه کار نزدیک افزایش یافته هدف از مطالعه بررسی اثر کار نزدیک روی پارامترهای سگمان قدامی می باشد. روش: با توجه به بررسی های آماری انجام شده در این مطالعه 60 ندر شرکت کردند. معیارهای ورود افراد مراجعه کننده عبارتند از: 1) امتروپ 0/50 ± اکی والان اسفر و میوپ کمتر از 0/5- دیوپتر (آستیگمات تا کمتر از یک دیوپتر وارد مطالعه شدند.9 2) عدم سابقه جراحی چشمی 3) عدم سابقه فشار چشمی 4) سن بین 18-35 سال 5) عدم وجود بیماری های موثر بر عیوب انکساری و تطابق 6) عدم وجود آستیگمات نامنظم (قوز قرنیه) بود معیارهای خروج از طرح نیز عبارتند از: ) افرادی که معیارهای ورود را که در بالا بیان شد نداشتند. 3) افرادی که حاضر به ادامه همکاری نبودند. رفرکشن، پارامترهای اپتیکال کوهرنس توموگرافی OCT سگمان قدامی چشم و طول قدامی خلفی و فشار چشم قبل از کار نزدیک به ترتیب با کمک دستگاه اتورفرکتومتر تاپکن 8800 OCT قدامی CASIASS1000 ودستگاه لنز استار وتونومتر تماسی اندازه گیری شد. سپس افراد مورد مطالعه سه دقیقه با تبلت به تماشای فیلم پرداختند و دوباره پارامترهای OCT سگمان قدامی و طول قدامی خلفی چشم برای چشم راست اندازه گیری شد در صورت نداشتن معیارهای ورود از چشم چپ استفاده شد. بعد از ده دقیقه به دور نگاه کردن نیز معاینات فوق تکرار شد سپس اطلاعات به دست آمده با کمک چشم پزشک . اپتومتریست مورد قضاوت و بررسی قرار گرفتند. یافته ها: در این مطالعه 60 نفر شرکت کردند 30 نفر امتروپ و 30 نفر میوپ و میانگین سنی در هر دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. در افراد امتروپ و میوپ طول محوری تفاوت معنی داری وجود داشت افراد میوپ طول محوری بیشتری داشتند. امتروپ و میوپ بین فاکتورهای AODو TISA,ARA,CLR,TIA تفاوت معنی داری وجودداشت. همچنین عمق اتاق قدامی و حجم اتاق قدامی در افراد میوپ تفاوت معنی داری نسبت به افراد امتروپ وجود داشت. ولی در سه مرحله قبل و بعد کار نزدیک و ده دقیقه بعد اتمام کار نزدیک تفاوت معنی داری بین فاکتورهای فوق وجود نداشت. فشار چشم وعیب انکسار هم در این سه مرحله در افراد امتروپ و میوپ تفاوت معنی داری نداشت. نتیجه گیری: نتیجتا می توان بیان کرد اغلب فاکتورهای OCT در افراد میوپ وامتروپ تفاوت معنی داری داشت ولی قبل و بعد کار نزدیک وده دقیق بعد کار نزدیک تفاوت معنی داری نداشت.

کلیدواژه ها

اپتیکال کوهرنس توموگرافی، اتو رفرکتومتر، تمو نو متر غیر تماسی، امتروپی، نزدیک بینی کار نزدیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.