ارزیابی عملکرد لرزه ای ساختمان های بتنی کوتاه مرتبه تحت اثر مقیاس بندی زمین لرزه های حوزه دور

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی بتن
  • کد COI اختصاصی: NCCICI11_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 585
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هیلا بهاری

کارشناسی ارشد مهندسی زلزله، گروه مهندسی عمران، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران

علیرضا مرتضایی

دانشیار، مرکز تحقیقات ژئوتکنیک لرزه ای و بتن توانمند، گروه مهندسی عمران، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران

چکیده

امروزه یکی از موارد اجتناب ناپذیر طبیعی در سراسر کره ی خاکی خطر زلزله می باشد. با توجه به غیرقابل پیش بینی و اجتناب ناپذیر بودن این بلای طبیعی و پیشرفت شگرف علم و فناوری نیاز به طراحی و بررسی دقیق تر این حادثه بیش از پیش احساس می گردد. پس از مرحله ی بررسی و جمع آوری اطلاعات در باره ی این حادثه مرحله ی جدیدی به نام طراحی سازه پیش روی خود احساس می کنیم. طراحی به معنای آسیب ندیدن سازه نمی باشد بلکه خرابی سازه باید به گونه ای باشد که ضمن اتلاف نیرو های وارده کمترین میزان خسارات جانی به ساکنین وارد گردد. در مقاله ی ارائه شده ارزیابی عملکرد لرزه ای ساختمان های بتنی کوتاه مرتبه تحت اثر مقیاس-بندی زلزله های حوزه ی دور در 4 آیین نامه بررسی شده است. ابتدا تحلیل استاتیکی خطی و سپس تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی غیرخطی با 7 شتاب نگاشت دور از گسل در نرم افزار SAP2000 انجام شده است. نمودار تغییر مکان نسبی ساختمان ها نیز ترسیم شده است. نتایج تحلیل نشان داد در ساختمان های کوتاه مرتبه (ساختمان های تا 4 طبقه) برای استاندارد 2800 ایران ویرایش چهارم، مقیاس بندی ضوابط سختگیرانه تری نسبت به سایر آیین نامه ها دارد.

کلیدواژه ها

مقیاس بندی، تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی، تغییر مکان نسبی، زلزله دور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.