بررسی آزمایشگاهی اثر متاکائولین بر خواص مکانیکی بتن با سنگدانه معادن قرضه حومه شهر شیراز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی بتن
  • کد COI اختصاصی: NCCICI11_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 696
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا دهقان

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران، موسسه آموزش عالی زند

داوود قائدیان رونیزی

گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید

محمودرضا شقاقیان

گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

محمدرضا خسروی

کارشناس کنترل تحقیق شرکت ساوانا بتن شیراز

چکیده

مواد اصلی بتن، سنگدانه های بتن است. سنگدانه ها به دو بخش ریز دانه و درشت دانه تقسیم می شوند. مهمترین نقش در تعیین مقاومت در بتن را سنگدانه ها بر عهده دارند. بتن با مقاومت و کیفیت بالا به عنوان یک مصالح به صرفه و موثر، رشد قابل توجهی در صنعت ساختمان دارا می باشد. اجزاء تشکیل دهنده بتن و اندر کنش بین آن، نقش تعیین کننده ای در تبیین خواص مکانیکی بر عهده دارد. با توجه به مصرف بالای بتن در بخش صنعت و ساختمان در کشور، ارتقای کیفیت و مشخصه های کلیدی این ماده، همواره یکی از مشکلات بخش های مرتبط با آن بوده است.در این پژوهش سیمان و آب در تمام نمونه ها یکسان و نسبت آب به سیمان 57/0 در نظر گرفته می شود. پوزولان متاکائولین بر اساس درصد وزنی 5، 10، 15، درصد وزن سیمان در مخلوط بتن اضافه گردیده است. در استفاده از پوزولان متاکائولین از استاندارد ASTM C 618 استفاده گردیده است. پس از آماده شدن مواد و مصالح اقدام به ساخت بتن و نمونه برداری از بتن ساخته شده با رعایت نکات آئین نامه ASTM C 172 جهت نمونه گیری از بتن تازه می گردد. پس از نمونه برداری و رسیدن به مقاومت مورد نظر در سنین مختلف بتن شامل 7 و 28 و 90 روزه و انجام آزمایش های مقاومت فشاری طبق استاندارد ASTM C 39و ASTM C 116 بر روی نمونه ها اقدام به شکست نمونه ها و بررسی، تحلیل و مقایسه مقاومت فشاری نمونه های ساخته شده می گردد. بر اساس نتایج به دست آمده استفاده از پوزولان متاکائولین تا 15 درصد وزن سیمان باعث افزایش مقاومت در هر سه معدن بیدکوه، صدراکنار و محمدرسول الله گردیده است.

کلیدواژه ها

پوزولان متاکائولین، سنگدانه های بتن.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.