چالش حریم شخصی و داده های خصوصی در جهان به هم متصل اینترنت اشیا 1(IOT)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی بازیابی تعاملی اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: IIIRC02_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1090
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه عزیزخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبایی تهران

مهدی واحدی

استادیارگروه تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

امنیت و حریم خصوصی اصلی ترین نگرانی شبکه هایی است که در مقیاس بزرگ پیاده سازی می شوند. امنیت در اینترنت فعلی یک چالش بزرگ به شمار می آید، اما در اینترنت اشیا این مسئله ابعاد وسیع تری به خود می گیرد. با وجود اینکه بسیاری از مردم در ارتباط با موج جدید فناوری که در حال آمدن است یک جنبه احتیاطی درپیش گرفته اند اما جدایی زندگی از تکنولوژی در عصر جدید امری محال است. درواقع نفوذ به چنین شبکه ای معادل بانفوذ به زندگی روزمره ی کاربران خواهد بود زیرا اینترنت اشیا اطلاعات شخصی زندگی انسان را با بیشترین جزییات ممکن، جمع آوری نموده و با انتقال و پردازش داده های ناخواسته ، موجب نگرانی های کاربران و مسائل قانونی شده است. البته توزیع بیشتر شبکه و پیاده سازی دشوار ابزارهای امنیتی و به تبع آن بیشتر شدن نقاط ورود مهاجم به سیستم، به نقض حریم خصوصی دامن می زند. هدف از این پژوهش آگاه ساختن کاربران به هنگام استفاده از اشیای متصل به اینترنت ، در محیط خانه، محل کار، شهر و.. است؛ تا با اطلاع از این امر هنگام خریداری محصولات متصل به اینترنت شرکت های معتبر را برگزینند، شرکت هایی که امنیت سیستم را در مقابل هکر ها و سایر سیستم های ناامن و آلوده تامین نمایند. کاربران گرامی بهتر است از محصولات متعدد یک برند خاص استفاده ننمایند تا از زنجیره سازی داده های بی ارزش، اطلاعات با ارزشی در اختیار آژانس های اطلاعاتی یک شرکت خاص قرار نگیرد و از داده های شخصی افراد سو استفاده نشود. این پژوهش چالش ها و تهدیداتی که از جانب اینترنت اشیا برای حریم شخصی و داده های خصوصی کاربران وجود دارد را با روش توصیفی و تحلیلی مورد بررسی قرار می دهد.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیا، حریم خصوصی ، داده های شخصی ، چالش امنیتی ، مشکلات و تهدیدها.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.