بررسی چالش های اپراتورهای موبایل در ایران برای گسترش نسل پنجم ارتباطات (5G)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی بازیابی تعاملی اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: IIIRC02_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه جهانبازی

کارشناسی مهندسی برق و الکترونیک، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار، کارشناس تحقیقات بازار بانک تجارت

مصطفی لزومی

کارشناسی مهندسی برق و الکترونیک، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار، مهندس طراحی شبکه ی رادیویی شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل

افسانه نیک محمدی

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی

حمیدرضا رضوانی

دکتری مدیریت بازرگانی - گرایش مدیریت استراتژیک، استاد دانشگاه تهران و عضو هیات علمی دانشگاه مهر البرز

چکیده

دنیا در آستانه ی انقلابی دیگر در عرصه ی فن آوری ارتباطات است. پیش بینی می شود در اوایل [1] 2020 شاهد حضور نسل پنجم فن آوری ارتباطات در زندگی روزمره باشیم. صرف نظر از تحول چشمگیری که در سرعت تبادل داده نسبت به نسل های پیشین به واسطه ی برخورداری از پهنای باند وسیع تر وجود خواهد داشت به زودی زمینه ی ورود نسل جدید ارتباطات (5G) در کشورهای صاحب فن آوری روز دنیا و به مرور در سایر کشورها فراهم خواهد شد تا به سه نیاز اصلی ارتباطات انبوه (mMTC)، ارتباطات بحرانی (uRLLC) و ارتباطات باند بسیار وسیع (eMBB) پاسخ دهد. در این تحقیق با مروری بر نسل های پیشین ارتباطات همراه، چالش های اپراتور های موبایل برای گسترش نسل پنجم ارتباطات پیش از اجرایی شدن این پدیده در ایران و بسیاری از کشورهای جهان مورد ارزیابی قرار گرفته است.روش تحقیق در این مقاله بر مبنای هدف – اکتشافی و مصاحبه با نخبگان و نقش آفرینان برگزیده ی حوزه ی ارتباطات بوده است. فاکتورهای اصلی در این زمینه شامل سیاست، تنظیم مقررات و زیر ساخت و تاثیر آن ها بر هرکدام از متغیرهای طرح کسب و کار اپراتورها )هزینه-درآمد و توجیه اقتصادی( ، انتقال، پهنای باند، فن آوری و تجهیزات جانبی، تحریم های تجاری، امنیت و حریم شخصی، آینده ی صنعت وپذیرش فن آوری توسط بازار ، قدرت خرید افراد جامعه بررسی شده اند. یافته ها و پیشنهادات این مقاله می تواند یک ابزار ارزشمند برای تصمیم گیرندگان اقتصاد کلان، سیاست راهبردی و همچنین طراحان شبکه نسل پنجم باشد.

کلیدواژه ها

نسل پنجم، شبکه های ارتباطات، اپراتور های موبایل، چالش های بازار، گسترش شبکه ی ارتباطی، اینترنت اشیا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.