ارزیابی توانمندی شبکه های اجتماعی و تحلیل احساسات برای بازاریابی دیجیتال برند اصلی تلفن همراه نزد کاربران ایرانی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی چشم اندازهای نوین در حسابداری، مدیریت و کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: EMECONF02_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 803
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا عاشوری رودپشتی

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت بازرگانی- مدیریت بازاریابی، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

هرمز مهرانی

استادیار گروه مدیریت، موسسه آموزش عالی غزالی، قزوین، ایران

کریم حمدی

دانشیار گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

با توسعه بازاریابی دیجیتال، مشتریان و خریداران اقدام به ارائه نظرات خود در مورد محصولات خریداری شده در فضاهای مجازی بخصوص شبکه های اجتماعی می نمایند. این مسئله مدیریت محصولات ارائه شده توسطسایتهای خرید آنلاین را بسیار پیچیده تر می نماید. زیراکه مشتریان آزادانه نظرات عملکردی و ذهنی خود را در مورد محصولات بدون هیچ گونه جهت یابی ارائه داده و در اختیار افراد دیگر میگذارند. در بازاریابی دیجیتالتوجه به این نظرات؛ در مدیریت بهنیه و موفق محصولات در بهبود کیفیت، توجه به کمبودها و توجیه میزان مقبولیت کالاها در میان مشتریان بسیار پر اهمیت می باشد. در این مطالعه با ارزیابی 1500 نظر ارائه شده توسطمشتریان در مورد برند اصلی تلفن همراه (iphone) در بین کاربران ایرانی شبکه های اجتماعی مانند Telegram اقدام به نظرکاوی و تحلیل احساسات این افراد در مورد این برند خاص می باشد. بدین منظور از شبکه عصبی مصنوعی (deep-ANN) عمیق برای استخراج اطلاعات از متون فارسی و نظرات کاربران بهره گرفته شده است. در این راستا با طبقه بندی نظرات در دسته های اختصاصی، بار احساسی نظرات بصورت کلاس های مثبت و منفی طبقه بندی گردیده و خصوصیات مد نظر مشتریان ایرانی در مورد تلفن همراه مورد ارزیابی قرار گرفته است. برپایه نتایج حاصل از تحلیل احساسات و نظرکاوی مبتنی بر داده کاوی نظرات کاربران مشخص گردیده که تلفن همراه مورد بررسی، محبوبیت ویژه ای نزد ایرانیان داشته و از جمله خصوصیات قابل اتکای آن می توان به امنیت بالا، مقاومت بدنه، عمر مفید باتری و اندازه مناسب اشاره نمود. از سوی دیگر هزینه بالا، سیستم پردازش متوسط، وزن و محدودیت نصب برخی اپلکیشین های کاربری از جمله مهمترین معایب این برند بیان شده است.

کلیدواژه ها

شبکه عصبی مصنوعی، تحلیل احساسات، بازاریابی دیجیتال، نظرات، کاربران ایرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.