بررسی وضعیت زندگی در خانه سالمندان در ابعاد اجتماعی، عاطفی و میزان رضایت آنان از نگاه معماری
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات نوین مهندسی عمران، معماری، شهرسازی و محیط زیست در قرن 21
- کد COI اختصاصی: CMUECONF02_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 671
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
استاد و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
چکیده
تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که سالمندان ساکن در خانه های سالمندان دچار نوعی روزمرگی شدید هستند این امر، بی تفاوتی گسترده ای را نسبت به محیط برای سالمندان بوجود می آورد. این باعث می شود که سالمندان در بیشتر موارد به سبب جبر شرایط نامناسب از توانایی های خود فاصله گرفته و منزوی تر شوند. از این رو با در نظر گرفتن وضعیت جسمی، روحی، علمی، شغلی، روانی و ... باید شرایطی برای ایجاد تعاملات گروهی و اجتماعی با دیگر اقشار جامعه به وجود آوریم. در این تحقیق سعی بر آن شده است تا به بررسی عوامل موثر در سرای سالمندان بر تامین نیازهای جسمی و روحی و عاطفی سالمندان و بویژه افزایش تعاملات گروهی آنها پرداخته شود. از جمله اهداف این پژوهش می توان اینگونه اشاره کرد: 1- ایجاد محیط مطلوب که احساس استقلال و مفید بودن را در آنها تقویت کند. 2- تامین بهداشت روانی و ایجاد فضایی آرام و به دور از تنش ها. 3- ایجاد فضای تفریحی، از لحاظ کیفی و کمی برای سالمندان که به صورت خودآگاه و ناخودآگاه در آنها احساس امنیت و تمایل به تعامل اجتماعی با سایرین را فراهم نماید. 4- ایجاد فضایی که موجب افزایش فعالیت های گروهی در بین سالمندان گردد.کلیدواژه ها
سالمند، خانه سالمندان، تعاملات اجتماعی، اوقات فراغت، دوران پیریمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.