مدل سازی و شبیه سازی جریان درون شیر پروانه ای ویفری و تاثیر زاویه دیسک بر پدیده حفره زایی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تحقیقات بین رشته ای در مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک و مکاترونیک در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ECMM02_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 410
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد دادخواه تهرانی

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی از دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

یکی از ساده ترین شیرهایی که کاربرد صنعتی آن در واحدهای نفت و پتروشیمی متداول است، شیر صنعتی پروانه ای است. شیر پروانهای از ساده ترین شیرهای صنعتی محسوب میشود. ساختمان آن از یک بدنه معمولیو یک صفحه مدور که در میانه ی بدنه قرار دارد، تشکیل شده است. این صفحه حول میله ای در حدود 90 درجه می گردد و به وسیله ی اهرمی به قسمت حرکت دهنده شیر وصل می باشد . در واقع شیر پروانه ای برایتنظیم جریان سیال مورد نظر و همین طور قطع و وصل کردن جریان سیال در مسیری که واقع شده است، مورد استفاده قرار می گیرد . در این نوشته با مدل سازی و شبیه سازی جریان چند فاز سه بعدی درون شیر پروانه ای، نحوه توزیع فشار کل و سرعت سیال و همچنین امکان گردابه ای شدن جریان و بروز پدیده حفره زایی، در زاویه های مختلف قرار گرفتن دیسک بررسی شده است. برای حل معادلات از علم دینامیک سیالات محاسباتیاستفاده شده است. هندسه ی شیر بشقابی با استفاده از نرم افزار سالیدورکس تولید شده است. شبکه بندی مناسب، با سلول های بی سازمان چهار وجهی، توسط نرم افزار گمبیت ایجاد شد. سپس حل جریان با استفاده از نرم افزار فلوئنت صورت گرفته است. جریان درون شیر پروانه ای به صورت دو فاز و با در نظر گرفتن اثرات حفره زایی شبیه سازی شده است. نتایج حاصل از شبیه سازی به صورت کانتورهای فشار و بردارهای سرعت ارائه شده است. مناطق شروع پدیده حفره زایی و ایجاد گردابه در موقعیت های مختلف دیسک و در سرعت های ورودی مختلف سیال دو فاز مشخص شده است و زاویه ی 75 درجه دیسک به عنوان بحرانی ترین حالت دیسک نشان داده شده است.

کلیدواژه ها

شیر پروانه ای، مدل سازی شیر، شبیه سازی عددی جریان، سیال چند فاز، پدیده حفره زایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.