تشخیص عیب اتصال کوتاه سیم پیچ استاتور در موتور DC بدون جاروبک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین همایش مهندسی برق مجلسی
  • کد COI اختصاصی: NCEEM08_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 932
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صبا محمدحسینی

دانشکده برق، دانشگاه شهید بهشتی

فائزه حسینی

دانشکده برق، دانشگاه شهید بهشتی

مصطفی عابدی

استادیار، دانشکده برق، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

از آنجا که رخداد عیب اتصال کوتاه سیم پیچ های استاتور در موتورهای الکتریکی، در صورت عدم تشخیص به موقع می تواند موجب هزینه های گزاف برای تعویض قطعه ها شود، در این مقاله روشی ارائه میگردد تا به کمک آن بتوان این عیب را تشخیص داد. رویکردی که در اینجا مورد استفاده قرار می گیرد تبدیل موجک گسسته1 نام دارد که یکی از انواع روش های تحلیلی زمان-فرکانس می باشد. در این راستا با استفاده از یک مدل دقیق به دست آمده به کمک نرم افزار متلب، جریان استاتور شبیه سازی گردیده و روش مبتنی بر سیگنال مذکور را روی آن پیادهسازی می نماییم. مشخصه ای که برای تشخیص عیب اتصال کوتاه استاتور بکار گرفته شده است، میانگین درصد تغییرات مقادیر انرژی های چهار سیگنال با نام سیگنال جزئیات است که از تجزیه ویولت گسسته به دست می آیند. به عبارتی دیگر، ابتدا درصد تغییر کمیت انرژی بین چهار سیگنال در حالت سالم و حالت معیوب محاسبه می شود؛ سپس، میانگین چهار مقدار با یک حد آستانه از قبل تعیین شده مقایسه می شود تا بتوان وقوع اختلال در عملکرد را تشخیص داد. برای این منظور، مدلی از موتور DC بدون جاروبک2 با استفاده از نرم افزار متلب محقق می شود و در نتیجه الگوریتم طراحی شده را می توان از طریق یک مدل شبیه سازی شده سنجید.

کلیدواژه ها

موتور DC بدون جاروبک، عیب اتصال کوتاه سیم پیچ استاتور، تبدیل موجک گسسته، روش مبتنی بر سیگنال.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.