جایجایی اطلاعات بین کلاینت و سرور با استفاده از پروتکل soap با سرویس rest api

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین همایش مهندسی برق مجلسی
  • کد COI اختصاصی: NCEEM08_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 662
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیاوش روانفر

کارشناس GIS شرکت توزیع نیروی برق استان خوزستان

سجاد کجباف

فرمانده بسیج شرکت توزیع نیروی برق استان خوزستان

پویان عزیزدوست

کارشناس انفورماتیک شرکت توزیع نیروی برق استان خوزستان

چکیده

یک سبک معماری و رویکردی برای ارائه سرویس ها و API های عمومی روی بستر اینترنت با استفاده از پروتوکل Http می باشد .RESTروی دسترسی به منابع آدرس دار با یک رابط ثابت متمرکز شده است. یعنی اینکه هر منبعی دارای URI مشخص و واحدی است. رابط ارائه شده از این جهت ثابت می باشد که از معماری RESTful برای طراحی آن استفاده می شود. در این نوع از طراحی, از عملیات موجود در خود Http بهره برداری می شود .(Post,Get,Put,Delete) مفهوم REST روی عملیات CRUD بر روی داده استوار است. از آنجاییکه وب Resource Oriented می باشد وقتی صحبت از انجام عملیات روی منابع بر روی بستر پروتوکل Http می کنیم REST به میان می آید. یک پروتوکل انتقال پیام می باشد که به برنامه های در حال اجرا بر روی سیستم های مجزا اجازه تعامل و تبادل پیام را می دهد .SOAPبیشتر بر روی ارائه منطق برنامه بصورت سرویس متمرکز شده است و در واقع عملیاتی را ارائه می دهد که از طریق رابط های (Interface) مختلف قابل ارائه می باشد, البته از SOAP به اشتباه WebService نیز نام می برند .SOAP روی ارائه عملیات متنوع برای منطق کسب وکار بنا نهاده شده است, فرمت پیام ها XML می باشد و ساختار پیام مخصوص خود را دارد. از لحاظ کارایی, مقیاس پذیری و سرعت خواندن داده ها REST عملکرد بهتری را از خود نشان می دهد که از دلایل آن پشتیبانی ذاتی Http از Cache کردن و سربار بالای پیام های SOAP می باشد .SOAP همانند REST از SSL پشتیبانی می کند. همچنین SOAP از WS-Security که ویژگی های امنیت سازمانی را اضافه می کند پشتیبانی می کند. در واقع WS-Security امکانات امنیتی اضافه تری را فراهم می کند که سرویس های اینترنتی معمول به آن نیازی ندارند و در واقع صرفا در سناریوهای سازمانی مورد نیاز می باشند.

کلیدواژه ها

SOAP ، REST ، پروتکل SOAP ، XML ، jeson

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.