شناسایی و ارزیابی خطاهای انسانی در پرستاری بیمارستان کوثر توسط روش شارپا

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دهمین همایش بین‌المللی مدیریت بیمارستانی
  • کد COI اختصاصی: HMED10_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 734
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خلیل کلوانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین

رفعت محبی فر

دانشیار مدیریت خدمات بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران

سیما رفیعی

استادیار مدیریت خدمات بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران

مهران قلعه نوی

دانشجوی دکتری بهداشت حرفه ای، گروه بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران

چکیده

مقدمه: امروزه خطاهای انسانی در زمینه پزشکی یکی از مهمترین و حساس ترین مسائل در این زمینه است و این مسئله باعث ایجاد بسیاری از خطرات غیر قابل قبول در جوامع شده است. اصول اساسی و پایه و اساس فعالیت هر رشته علوم پزشکی مبتنی بر جنبه درمان است. بنابراین، کارشناسان و پرستاران باید امنیت و کیفیت خدمات خود را تضمین کنند. این پژوهش با هدف شناسایی و ارزیابی خطاهای انسانی پرستاری در بیمارستان کوثر قزوین با روش SHERPA انجام شده است.روش: این مطالعه به صورت مقطعی و با استفاده از روش SHERPA در سال 2017 صورت پذیرفت. پس از تعیین اهداف و تدریس روش، از طریق مشاهده و مصاحبه و با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی، وظایف و زیروظایف تعیین شد و درنهایت کاربرگ روش شارپا تکمیل و تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: 32 وظیفه مرتبط با شغل پرستاری مورد بررسی قرار گرفت و در بین 255 زیروظایف ، 252 خطا، از جمله خطاهای عملکردی، تجدید نظر، بازیابی، ارتباط و انتخاب، به ترتیب 152 (60٪)، 57 (23٪)، 7 (3٪)، 30 (12٪)، 6 (2٪). تعداد اشتباهات از لحاظ سطح خطای خطا؛ غیر قابل قبول 16، نامطلوب 96 ، قابل قبول با نیاز به تجدید نظر 107، قابل قبول بدون نیاز به تجدید نظر 33 بود.نتیجه گیری: طبق نتایج، مسئولین بیمارستان باید به خطاهای عملکردی و ارتباطی بیشتر توجه کنند و این خطاها را در اولویت ایمنی و پیشگیری قرار دهند.

کلیدواژه ها

شناسایی خطا، ارزیابی ریسک، خطای انسانی، روش SHERPA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.