تحلیل و طراحی چند سد بتنی وزنی و بررسی اثرات زیست محیطی آنها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران
  • کد COI اختصاصی: WRRC03_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم اسدی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

محمد فقیه نوبری

دانشجوی گروه مهندسی عمران، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

فرهاد بلوری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی عمران، گرایش محیط زیست، دانشگاه تبریز.

چکیده

انسانها در گذشته برای تامین نیاز آبی خود، به کندن چاه روی آوردند و و خانه ها، روستاها و شهرها را در کنار منابع آب و رودخانه ها بنا کردند و برای نگهداری و ذخیره آب سدها را به وجود آورند. در گذشته از سدهاعمدتا برای اهداف تامین آب آشامیدنی و آبیاری مزارع کشاورزی استفاده می شد اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و رشد جمعیت نیاز ها به آب سدها بیشتر شده است. در این تحقیق سعی بر آن بوده است که تعاریفی از سد، طراحی سد، نیروهای وارد بر سد و اینکه چه مواردی را در طراحی اولیه ی آن کنترل نماییم؛ آورده شود و سپس پنج سد با ارتفاع های متفاوت و به طبع آن، ابعاد و نیروهای مختلف طراحی و تحلیل شوند. پس از آن، تاثیرات سدها بر محیط زیست مطالعه و بر اساس آن نتیجه گیری بر روی اجرای سدهای مورد مطالعه انجام شود. در نهایت نتیجه حاصل شد که سدهای کوتاه تر بعنوان مثال سد با ارتفاع 75 یا 100 متر هم از لحاظ فنی و هم از لحاظ زیست محیطی؛ بهتر از سدهای بلند میباشند.

کلیدواژه ها

سدسازی، سدبتنی، آباکوس، اثر زیست محیطی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.