اصلاح نحوه آبگیری و انتقال با هدف کاهش میزان هدررفت آب در مسیر کانال آب آور سد آوین میانه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران
  • کد COI اختصاصی: WRRC03_153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 852
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد شکوری

دانشجوی دکترای مهندسی عمران- آب و سازه های هیدرولیکی، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه ارومیه، شرکت مهندسین مشاور رواناب آریا

یوسف انزابی

دکترای مدیریت، دانشکده مدیریت و برنامه ریزی، دانشگاه تبریز، شرکت مهندسین مشاور رواناب آریا

افشین حقیقی

کارشناسی ارشد RS و GIS، دانشکده پردیس بینالملل ارس، دانشگاه تبریز، شرکت مهندسین مشاور رواناب آریا

مهناز قوسی مهربانی

دانشجوی دکترای مهندسی منابع آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، شرکت مهندسین مشاور رواناب آریا

میرعلی محمدی

دانشیار مهندسی عمران هیدرولیک و مکانیک مهندسی رودخانه دانشکده فنی مهندسی دانشگاه ارومیه

چکیده

ایران ازجمله کشورهایی است که در منطقه خشک و نیمه خشک دنیا واقع شده و کمبود بارش و منابع آب از محدود کننده های اصلی کشاورزی در آن است. مقادیر اندک راندمان انتقال آب در کانالهای توزیع و انتقال آب، عمدتا ناشی از تلفات نشت در کانالهای خاکی است. روستا و سد آوین در 45 کیلومتری شهرستان میانه از توابع استان آذربایجان شرقی واقع شده است . کانال آب آور سد آوین، در دو بخش و همزمان با عملیات اجرایی سد در طول کلی حدود 600،3 متر توسط بهره برداران اجرا شده است. بخش اول کانال در طول حدود 500،1 متر با مقطع ذوزنقه ای بوده و با مصالح سنگی و ملات ماسه سیمان اجرا گردیده است و بخش دوم در طول حدود 100،2 متر و به صورت خاکی میباشد. در این مقاله، اصلاح نحوه آبگیری با استفاده از سازه آبگیر پیشنهادی و تغییر کانال انتقال آب سد آوین میانه به خط لوله پلی اتیلن ارائه میگردد. با انجام این طرح، حجم مناسبی از آب رودخانه، پشت سازه برداشت ذخیره شده و همزمان با کنترل رسوبات در ابتدای خط، مقدار نشت و هدررفت آب به طور قابل توجهی کاهش مییابد.

کلیدواژه ها

کاهش هدررفت آب، سازه آبگیر، آبگیر تیرولس، کانال آب آور سد، آوین میانه، کانال انتقال آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.