بررسی مقادیر فلزات سنگین در نمک دریاچه مهارلو در مقایسه با غلظت آنها در سنگ نمک معدن کرسیا

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران
  • کد COI اختصاصی: WRRC03_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 574
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرید فروغی

استادیار، بخش مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب، دانشگاه شیراز

راحیل ابراهیم پور

دانشجوی کارشناسی، مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب، دانشگاه شیراز

چکیده

دریاچه مهارلو یک زیستگاه مناسب برای حیات وحش منطقه مهارلو در استان فارس است و یکی از اکوسیستمهای آبی مهم کشور محسوب میگردد. متاسفانه فاضلابهای شهری، سموم و پسابهای کشاورزی و صنعتی از نقاط مجاور این دریاچه به این تالاب وارد میشود. در این تحقیق غلظت عناصر سنگین مانند آهن، مس، روی و منگنز در نمونه نمک دریاچه مهارلو بررسی گردید. همچنین مقادیر همین عناصر در نمک معدن نمک کرسیا واقع در داراب اندازگیری گردید و با مقادیر آنها در نمک دریاچه مهارلو مقایسه شد. برای انجام این تحقیق از حاشیه جنوبی دریاچه مهارلو نمونه های نمک تهیه شد . همچنین از معدن نمک کرسیا داراب نیز نمونه هایی تهیه گردید. نمونه های تهیه شده برای آنالیز و تعیین عناصر سنگین به آزمایشگاه انتقال داده شد. برای تعیین مقدار عناصر سنگین نمونه ها از دستگاه جذب اتمی استفاده گردید. برایناساس میانگین مقادیر غلظت فلزات سنگین در نمونه نمک دریاچه مهارلو به لحاظ ترتیب برابرCd< Zn< Cu< Pb< Mn< Ni< Fe بود. میانگین مقادیر غلظت فلزات سنگین در نمونه معدن نمک کرسیای داراب نیز بهلحاظ ترتیب برابر Zn< Cu< Cd< Mn< Pb< Ni< Fe بود. بر این اساس می توان نتیجه گرفت که مقادیر فلزات سنگین در نمک حاشیه جنوبی دریاچه به دلیل ورود پساب های آلوده از اطراف به این دریاچه بوده و تمهیداتی در این خصوص باید صورت گیرد.

کلیدواژه ها

فلزات سنگین، دریاچه مهارلو، نمک، کرسیا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.