اثر پدیده انسو بر بارش پاییزه در شمال غرب ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران
  • کد COI اختصاصی: WRRC03_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید دهقانی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان،

سیدمصطفی مرتضوی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان

سمیه صالحی

دانش آموخته کارشناسی ارشد منابع آب، دانشگاه تحصیلات تکمیلی کرمان

چکیده

تغییرات بارش به صورت مداوم در تمامی نقاط دنیا اتفاق می افتد. از لوازم قطعی مدیریت منابع آب پیش آگاهی از نوسانات بارش در هر منطقه می باشد . ال- نینو نوسانات جنوبی یا انسو مهم ترین پدیده اثرگذار در تغییرات بارش در سطح جهان است. در این تحقیق به بررسی اثرات این پدیده بر روی بارش پاییزه در مناطق شمال غرب کشور پرداخته شده است. برای این امر 16 ایستگاه سینوپتیک انتخاب و همبستگی بین شاخص نوسانات جنوبی و بارش پاییزه بررسی گردید. نتایج حاکی از همبستگی معنادار بین شاخص نوسانات جنوبی و بارش پاییزه در 14 ایستگاه بود . همچنین بر اساس تحلیل نتایج می توان دریافت که در 12 ایستگاه شمال غرب کشور، با وقوع پدیده ال-نینو میزان بارش به طور کلی از میانگین درازمدت بیشتر و در ایستگاه های پارس آباد و ارومیه از میانگین بارش کمتر خواهد بود.

کلیدواژه ها

شاخص نوسانات جنوبی، بارش پاییزه، شمال غرب، ایستگاه سینوپتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.