ارزیابی عملکرد روشهای مختلف تجربی در برآورد تبخیر و تعرق پتانسیل (مطالعه موردی: دشت اردبیل)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران
  • کد COI اختصاصی: WRRC03_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 379
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگار نقشی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی و متابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

مهسا حسنپورکاشانی

استادیار، دکترای مهندسی منابع آب، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی و متابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

امین کانونی

استادیار، دکترای مهندسی منابع آب، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی و متابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی،

چکیده

با توجه به اهمیت تعیین تبخیر و تعرق در مدیریت منابع آبی، شناخت و بررسی روشهای تعیین تبخیر و تعرق و عوامل موثر مربوط به آن میتواند در برنامه ریزی و مدیریت صحیح منابع آبی کشور نقش مهمی را ایفا نماید. هدف از این مطالعه، مقایسه سیزده روش تجربی تخمین تبخیر و تعرق و تعیین مناسبترین روش برآورد تبخیر و تعرق پتانسیل در دشت اردبیل است. بدین منظور، داده های اقلیمی در دوره آماری سالهای 1985 تا 2018 جمعآوری گردید. همچنین، روش ترکیبی فائو- پنمن- مانتیث به عنوان روش مرجع در نظر گرفته شد. بر اساس معیارهای عملکرد ضریب همبستگی و ریشه میانگین مربعات خطا، نتایج حاصل نشان داد که به ترتیب سه روش اودین، هارگریوز و آیرماک از توانایی بالاتری در تخمین میزان تبخیر و تعرق پتانسیل منطقه اردبیل نسبت به روشهای دیگر برخوردار هستند و به عنوان روشهای مناسب شناسایی شدند. همچنین، روش روماننکو عملکرد خیلی ضعیفی در نتایج نشان داد.

کلیدواژه ها

تبخیر و تعرق پتانسیل، پنمن مانتیث فائو، روشهای تجربی، اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.