مدیریت برداشت شن و ماسه از رودخانه شاپور با استفاده ازHEC-GeoRAS

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران
  • کد COI اختصاصی: WRRC03_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 350
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج اخلاقی

کارشناسی ارشد علوم و مهندسی آب، سازه های آبی، گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

جواد پارسا

استادیار گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

فرزین سلماسی

دانشیار گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی وضعیت رسوب و رسوب گذاری در رودخانه شاهپور واقع در شهرستان دشتستان استان بوشهر، تعیین میزان، مکان و زمان برداشت شن و ماسه از این رودخانه مورد مطالعه قرار گرفته است. پس از گردآوری داده های پایه شامل داده های مربوط به شکل هندسی رودخانه، داده های مربوط به مواد رسوبی و دانه بندی بستر و مواد معلق رودخانه و داده های دبی جریان رودخانه در بازه مورد نظر، با بهره گیری از نرم افزار HEC-RAS تجزیه و تحلیل انجام شده است. در پایان، مکان و زمان برداشت شن و ماسه از رودخانه، نمودار تغییرات تراز بستر و بررسی شرایط زیست محیطی در مدت زمان 6 سال، پس از بهره برداری از سد مخزنی رئیسعلی دلواری به دست آمده است. بهترین مکان برای برداشت شن و ماسه کیلومتر 0/228 تا 3/384 به طول تقریبی 3 کیلومتر از پاییندست بازه انتخاب گردید. بیشترین عمق برداشت شن و ماسه نیز در محدوده های مشخص شده، 30 سانتیمتر تعیین شد. با توجه به مدیریت برداشت شن و ماسه از رودخانه پس از تعیین مکان، زمان و میزان برداشت مصالح، اثرات مثبت و منفی زیست محیطی کارگاه های برداشت مصالح بر رودخانه بیان شده است.

کلیدواژه ها

رودخانه، برداشت، شن و ماسه، مدلسازی، محیط زیست، .HEC-GeoRAS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.