تعیین آستانه سیلاب طغیانی و هیدروگراف و هیتوگراف متناظر آن (مطالعه موردی: رودخانه زیارت - استان گلستان)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران
  • کد COI اختصاصی: WRRC03_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادعلی یخکشی

کارشناسی ارشد مهندسی آبخیزداری، دانشگاه منابع طبیعی گرگان

محمدرضا یوری

دانشجوی دکتری آبخیزداری، دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی

مهدی ضیایی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی شیراز

حسن درویشی

کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب، دانشگاه منابع طبیعی گرگان

چکیده

سیل گیری در اثر طغیان رودخانه ها در کشور ما پدیدهای است که به دلیل تواتر بلند زمانی وقوع آن، کمتر مورد عنایت قرار گرفته و پس از وقوع و ایجاد خسارات به سرعت به دست فراموشی سپرده شده است. هزینه های زیاد ساختمانی مقابله با سیلابها و عدم توجه کافی به روشهای مدیریتی از جمله دلایل این موضوع است. از طرف دیگر تجاوز به حریم رودخانه ها و عدم رعایت حفاظت رودخانه در سیلاب دشتهای آن باعث ایجاد خسارت هایی شده است . پیش بینی درست ظرفیت دبی و توزیع آن در رودخانه های سیلابی جهت طراحی، بهره برداری و نگهداری از رودخانه ها بسیار حائز اهمیت بوده و اهمیت این موضوع را در پیش بینی سیل و انجام اقدامات لازم در مقابل خطرات سیل دو چندان میکند. این تحقیق که در بخشی از حوزه آبخیز زیارت انجام شده، به بررسی ظرفیت کانال در بازه مورد مطالعه (از ایستگاه هیدرومتری ناهارخوران تا پل سید مسعود) با هدف تعیین آستانه سیلاب طغیانی پرداخته است . برای این منظور ابتدا از طریق مدل هیدرولوژیکی Nash، هیدروگراف سیلاب با کالیبره کردن مقادیر n و k حاصل شده و با داشتن مقاطع عرضی، با استفاده از مدل HEC-RAS پروفیل سطحی آب با هیدروگرافهای حاصل از مدل هیدرولوژیکی رسم شده است و بازه و مقاطع پر خطر شناساییشده و مقطع پر هر یک از آنها بدست آمده است.

کلیدواژه ها

مدل هیدرولوژیکی Nash، آستانه سیلاب طغیانی مقطع، پر، روش Pilgrim

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.