مروری بر تحلیل اثرات دورپیوندهای اقلیمی بر ناهنجاری های دمای سطح آب دریای خزر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت منابع آب نواحی ساحلی
  • کد COI اختصاصی: NCCLWRM03_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 467
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریناز کاظمی

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس

مهدی غلامعلی فرد

عضو هیئت علمی گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس

مسعود مرادی

عضو هیئت علمی پژوهشکده فناوری و مهندسی دریا، پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی

چکیده

امروزه مدیریت یکپارچه اکوسیستمهای دریایی در جهت کنترل و کاهش ریسک مخاطرات محیطی مسئلهای مهم و چالشبرانگیز میباشد. در این راستا تبیین بازخورد متغیرهای سطحی دریای خزر به الگوهای بزرگ مقیاس جو6ی امکان شناخت وضعیت کنونی و مطالعه در خصوص پیش بینیهای آینده را فراهم میسازد. با توجه به پیچیدگی ساز و کار اقلیم در مقیاسهای متفاوت زمانی، لزوم تحقیق در راستای آشکارسازی فرایندهای اثرگذار بر این تغییر و نوسانات ضرورت مییابد. نقش نوسانات اتمسفری بر رژیم حرارتی سطح آب دریاها همراه با پیامدهای ناشی از فعالیت انسان در مجاورت محیطهای دریایی مسئلهای قابل تامل در تغییر ساختار و کارکرد اکوسیستم آنها میباشد. مطالعات نشان میدهد به دنبال بی نظمی ورود رواناب رودخانه های اصلی حوضهی آبریز دریای خزر و نوسانات ایجاد شده در میانگین سطح تراز آب، تغییر در لایه بندی ستون آب و چگالی سطحی، شدت سرمای زمستان، تحولات جو 6ی درازمدت در سطح دریا و همچنین اختلالات ناشی از عوامل انسانی، تغییرات معنیداری بر رژیم حرارتی سطح آب این دریا به همراه داشته است. این مطالعه با هدف مرور بر تحقیقات صورت گرفته با محوریت بررسی اثرات دورپیوندهای اقلیمی بر ناهنجاریهای SST حوضه ی دریای خزر انجام شده است.

کلیدواژه ها

دورپیوند اقلیمی، ناهنجاری، دمای سطح آب، دریای خزر.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.