بررسی پوشش خشک چینی ریپ رپ در دیواره آب بندانهای شرق استان مازندران (مطالعه موردی: آب بندان های عمرانلو، کلباد و کوپچی از شهرستان گلوگاه)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت منابع آب نواحی ساحلی
  • کد COI اختصاصی: NCCLWRM03_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1093
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی دوستدار

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

پیمان کاظمی

کارشناس ارشد سازههای آبی، شرکت مهندسین مشاور عمران و آب پارسیان

نجمه نادرنژاد

کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی، شرکت مهندسین مشاور عمران و آب پارسیان

چکیده

آب بندان یکی از مهمترین منابع ذخیره آب برای اراضی شالیزاری در استان مازندارن است. از مهمترین عوامل تخریب آب بندانها فرسایش دیواره در اثر برخورد امواج است آب بندانهای شرق استان مازندران به خصوص شهرستان گلوگاه که دارای بافت لومی شنی هستند تحت تاثیر امواج، تخریب به مراتب شدیدتری نسبت به دیگر نقاط استان دارند. در این تحقیق به بررسی وضعیت دیواره های شرقی سه آب بندان عمرانلو، کلباد و کوپچی واقع در شهرستان گلوگاه که در معرض برخورد امواج بوده پرداخته شد. قسمتی از دیواره شرقی آب بندان عمرانلو که در سال 97 مورد مرمت قرار گرفت به دلیل کامل نبودن اجرای خشک چینی ریپ رپ دچار فرسایش شده. دیواره آب بندان کلباد هم به دلیل اصولی اجرا نشدن و استفاده از سنگهایی با جنس و ابعاد نامناسب مورد تخریب شدید قرار گرفتهاست، اما دیواره شرقی آب بندان کلباد به دلیل اجرای اصولی ریپرپ و ابعاد و جنس مناسب سنگهای استفاده شده در آن پایدار بوده و با کمترین فرسایش دیواره در اثر برخورد امواج همراه بوده است. نتایج این مقایسه نشان میدهد اجرای ریپرپ روی دیواره آب بندانهای شهرستان گلوگاه از مهمترین عوامل پایداری دیواره آب بندان است و عدم وجود ریپرپ در این مناطق احتمال فرسایش دیواره و حتی تخریب آب بندان را به دنبال دارد.

کلیدواژه ها

آب بندان، ریپرپ، فرسایش، کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.