سال انتشار: 1398
محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت منابع آب نواحی ساحلی
کد COI مقاله: NCCLWRM03_096
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 118
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تاثیر آبیاری تناوبی بر انتقال نمک و پتاسیم در خاک اراضی شالیزاری
چکیده مقاله:
آب یکی از نهاده های اصلی کشت برنج محسوب میشود. به منظور بررسی اثر آبیاری تناوبی بر انتقال نمک و پتاسیم در خاک این پژوهش در لایسیمتر بر روی برنج رقم هاشمی با اعمال دوره خشک و غرقاب در سال زراعی 1398در دانشگاه گیلان انجام شد. هدایت الکتریکی و غلظت پتاسیم توسط عصاره گیرهای نصب شده در اعماق مختلف خاک در طول آزمایش اندازه گیری شد. نتایج نشان داد مقدار میانگین هدایت الکتریکی در ابتدا و انتهای آزمایش بهترتیب در عصاره گیر بالای لایه سخت بهترتیب 780 و 1014 دسیزیمنس بر متر، در عصاره گیرهای بین لایه سخت و زهکش به طور میانگین به ترتیب 956 و 1232 و در عصاره گیرهای هم تراز زهکش به طور میانگین بهترتیب 791 و 995 بود. اعماق مختلف خاک رفتارهای مختلفی در تجمع املاح در شرایط اعمال دوره خشک و غرقاب داشت به طوری که در عمق 30 سانتیمتری افزایش 5 درصدی و در عمق تراز زهکش 70) سانتیمتری) کاهش 2 درصدی دوره خشک نسبت به دوره غرقاب مشاهده شد. با توجه به نتایج به دست آمده در عصاره گیر بالای لایه سخت، بین لایه سخت و زهکش و هم تراز با زهکش در آخرین دوره غرقاب، غلظت پتاسیم به ترتیب 6، 18 و 46 درصد افزایش یافت. اما اثر دوره خشک نسبت به دوره غرقاب بر غلظت پتاسیم محلول خاک بیشتر بود. بنابراین آبیاری تناوبی بر انتقال و تجمع املاح و غلظت پتاسیم در اعماق مختلف خاک در اراضی شالیزاری موثر است و نیاز است اعمال دوره های تر و خشک با مدیریت اصولی تری صورت گیرد.
کلیدواژه ها:
برنج، دور آبياري، مديريت آبياري، كم آبياري.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/950935/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:محمودسلطانی، عاطفه و نوابیان، مریم،1398،تاثیر آبیاری تناوبی بر انتقال نمک و پتاسیم در خاک اراضی شالیزاری،سومین همایش ملی مدیریت منابع آب نواحی ساحلی،ساری،،،https://civilica.com/doc/950935
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، محمودسلطانی، عاطفه؛ مریم نوابیان)
برای بار دوم به بعد: (1398، محمودسلطانی؛ نوابیان)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- راهکارهای کاهش اثرات سوء زهکشی بر محیط زیست
- بررسی میزان کاهش شوری زهآب کشاورزی توسط فیلترهای شنی حاوی مواد آلی و معدنی
- بررسی عملکرد فیلتراسیون فیلترهای مصنوعی زهکشی زیرزمینی، PP450 , PP700 در مقایسه با فیلترهای شن و ماسه ای در نخیلات آبادان
- بررسی علل ترک خوردگی پوشش بتنی کانالهای آبیاری شبکه آبیاری و زهکشی دشت میاندوآب (مطالعه موردی: کانال C.P.C
- تولید ژئوتکستایل هایی با عملکرد فیلتراسیون و زهکشی لایه های خاک در داخل کشور
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تأثیر شهرنشینی بر تغییر پهنه سیلاب در مسیل های شهری (مطالعه موردی: مسیل زركش مشهد)
- The Application of statistical techniques to study the interaction between surface water and groundwater resources in karstic zones
- ارزیابی تاثیر کشت حفاظتی بر میزان انباشت اب باران در خاک و عملکرد گندم دیم در استان زنجان
- مروری بر الگوریتم های فرا ابتکاری در بهینه سازی خطوط انتقال آب
- تاثیر تغییر اقلیم در روند خشک بر توان آبی استان گیلان موردی (شهرستان لاهیجان)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.