بررسی عوامل موثر بر کیفیت پایان نامه ها و رساله ها براساس تحلیل اهمیت عملکرد

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آسیب‌شناسی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های حوزه علوم انسانی-اسلامی
  • کد COI اختصاصی: CPTT01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 727
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین توکل

دانشجوی کارشناسی ارشد معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق علیه السلام

سیدمحمدصادق داودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه امام صادق علیهالسلام

چکیده

با توجه به اهمیت بالای دانشگاه و کیفیت خروجیهای آن در رشد و توسعه کشورها، ارزیابی عملکرد و نتایج پژوهشی دانشگاه ها از اهمیت بالایی برخوردار بوده و امروزه یکی از مهمترین دغدغه جوامع علمی به ویژه دانشگاه ها آن است که بتوان ند کیفیت خروجیهای علمی خود را که به صورتهای مختلف از جمله پایان نامه و رساله منتشر میشود، ارتقای بخشند. در این پژوهش پس از شناسایی عوامل دانشگاهی و فرادانشگاهی موثر بر کیفیت پایان نامه ها و رساله ها که حاصل مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه با خبرگان است به دنبال تحلیل این عوامل براساس روش تحلیل اهمیت عملکرد (IPA) میباشد. پس از طراحی و توزیع پرسشنامه ها در میان خبرگان این حوزه در نهایت 23 پرسشنامه نهایی شد که روایی و پایایی پرسشنامه، مورد تایید قرار گرفت. نتایج حاصل از تحلیل اهمیت–عملکرد این عوامل نشان میدهد که برای ارتقای کیفیت پایان نامه ها و رساله های میبایست بر عوامل روشن بودن مسئله، موضوع تحقیق، سوالات و فرضیه ها ، مهارت، تجربه و توانمندی علمی و تخصص در موضوع پژوهش ، نبود چالشهای فرهنگی-اجتماعی حاکم بر جریان علمی ، آشنایی و تسلط بر ادبیات و پیشینه نظری و تجربی موضوع ، توان علمی در حوزه روش تحقیق ، آشنایی با روشهای استخراج منابع از بانکهای اطلاعاتی ، ارائه پیشنهاد استادان متخصص در موضوع پایان نامه و رساله و توانایی ارتباط سازنده و مثبت با استادان راهنما و مشاور متمرکز شد. این دسته از عوامل، عواملی هستند که اهمیت بسیار زیادی در ارتقای کیفیت پایان نامه ها و رساله ها دارند اما عملکرد فعلی آنها در این حوزه مناسب نبوده است لذا میبایست مدیران و تصمیم گیران این حوزه زمان و بودجه لازم را برای ارتقای عملکرد این عوامل تخصیص دهند.

کلیدواژه ها

کیفیت پایان نامه، کیفیت رساله، تحلیل اهمیت – عملکرد (IPA)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.