بررسی تاثیر قاچاق کالای فرهنگی در اقتصاد ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره ملی تحقیقات بنیادین در مدیریت اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMACONG01_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر موهبتی

دکترای اقتصاد و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور تهران

چکیده

یکی از مشکلات و معضلات اقتصاد کشور پدیده کالاست که صنعت کشور را با چالش های بسیار جدی رو به رو کرده است. اگر روند فعلی ورود و خروج کالاهای قاچاق اعم از صادراتی و وارداتی همچنان ادامه یابد، شاید دیری نپاید که اقتصاد بیمار ایران در کنار سایر معضلات موجود به جای حرکت درمسیر ترسیم شده در سند چشم انداز توسعه پایدار و برنامه چهارم توسعه کشور به سمت اقتصاد کاملا زیر زمینی کشانده شود. رشد و توسعه اقتصادی بدون توجه به ارزش والای فرهنگی می تواند موجبات سستی و اعوجاج در اصول اعتقادی و ملی جامعه را فراهم آورد. درمقوله قاچاق کالاهای فرهنگی، راهکارهای مقابله ای متفاوت بوده که به طور عمده از طریق کاهش تقاضا (نه لزوما عرضه) و با تکیه بر توسعه فرهنگی جامعه امکان پذیر است. بنابراین کنار کنترل میادی ورود، توسعه فرهنگی می تواند گامی مهم در کاهش قاچاق کالاهای فرهنگی باشد. در این پژوهش ابتدا مروری بر بخش غیر رسمی به ویژه در بعد فرهنگی داشته ایم و سپس به بحث درباره ادبیات تجربی اقتصاد غیر رسمی می پردازیم. درادامه به روش های براورد حجم قاچاق کالاهای فرهنگی با بهره گیری از منطق فازی پرداخته می شود. و درانتها به بحث و نتیجه گیری می پردازیم. امید است نتایج این پژوهش مورد استفاده محققین قرار گیرد.

کلیدواژه ها

قاچاق کالا، اقتصاد ایران، کالاهای فرهنگی، منطق فازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.