بیماری مزمن سندروم نرمی پوسته در میگوهای سفید غربی پرورشی استان بوشهر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی میگوی ایران
  • کد COI اختصاصی: SHRIMP04_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 622
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خلیل پذیر

پژوهشکده میگوی کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ساممان تحقیقات، مموم و تروی کشاورمی، ووشرر، ایران

اشکان اژدهاکش پور

پژوهشکده میگوی کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ساممان تحقیقات، مموم و تروی کشاورمی، ووشرر، ایران

حسین احمدی

اداره کل دامپزشکی استان ووشرر

محمدعلی نظاری

پژوهشکده میگوی کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ساممان تحقیقات، مموم و تروی کشاورمی، ووشرر، ایران

چکیده

هدف از انجام این مطالعه شناسایی عوامل ایجاد کننده بیماری نرمی پوسته در میگوهای پرورشی سفید غربی ( Litopenaeus (vannamei بود. در این مطالعه نمونه گیری از میگوهای پرورشی استان بوشهر با میانگین وزنی 14-17 گرم در روزهای 120-140 پرورش انجام شد. بررسی لام مرطوب تهیه شده از میگوهای مبتلا به سندروم نرمی پوسته حاکی از وجود فولینگ و تجمع فراوان انگلهای تک یاخته زوتامینیوم بر روی اسکلت خارجی و رشته های آبششی بود. همچنین در کشت باکتریایی تهیه شده از میگوهای مبتلا باکتری جنس ویبریو پاراهمولیتیکوس (Vibrio sp.) جداسازی شد. یافته های بدست آمده از کشت قارچی حاکی از رشد قارچ جنس آسپرژیلوس (Aspergillus sp.) بود. با توجه به مشاهدات صورت گرفته شاید بتوان عنوان نمود که از مهمترین دلایل ایجاد بیماری سندروم مزمن نرمی پوسته در استخرهای پرورشی میگوی افزایش تراکم ذخیرهسازی میگوها در استخر به بیش از 35 قطعه در هر متر مربع، عدم تهیه به موقع غذا، عدم تغذیه به موقع میگوها، استفاده از غذای بیکیفیت و افزایش مواد دفعی در کف استخر باشد که شرایط را برای رشد عوامل بیماریزای فوق مهیا ساخته میسازد. از این رو به دلیل ضعیف شدن میگوها مبتلا به این بیماری و افزایش حساسیت آنها به عوامل بیماریزا همراه با افزایش خودخوری، کاهش معنیداری در بازماندگی میگوهای پرورشی به میزان -60 55 درصد مشاهده شد.

کلیدواژه ها

سندروم نرمی پوسته، میگوی سفید غربی، انگل تک یاخته، ویبریو، آسپرژیلوس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.