بررسی اثر خاک اره و خاکستر خاک اره بر خصوصیت آبگریزی خاک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی آب و سازه های هیدرولیکی
  • کد COI اختصاصی: NCWHS02_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 682
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه محمدزاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد خاکشناسی،واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی،اهواز، ایران

کامران محسنی فر

عضو هیات علمی گروه خاکشناسی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

چکیده

آبگریزی و عدم نفوذ آب به داخل خاک یک مشکل جدی هم از نظر عدم نفوذ و ذخیره آب داخل خاک و هم از نظر فرسایش وایجاد رواناب می باشد. با توجه به توصیه های فراوان به منظور کاهش آلودگی فلزات سنگین در خاک مبنی بر اضافه کردن خاکاره به خاک این تحقیق به منظور بررسی اثر خاک اره و خاکستر آن از نظر آبگریزی انجام شد. به این منظور به روش اندازه گیریزمان نفوذ آب به خاک دو تیمار خاک اره و خاکستر خاک اره به نسبت های 5، 10 و 25 درصد وزنی در سه تکرار به خاک سحطیاضافه شد. نتایج نشان داد به طور متوسط زمان نفوذ قطره آب به خاک برابر با 116.33 ثانیه است که بر اساس تقسیم بندی دکرو ریتسما خاک در کلاس آبگریزمی باشد. با اضافه کردن خاک اره زمان نفوذ قطره آب به طور متوسط به 62.67 ثاینه در تیمار 25درصد خاک اره کاهش یافت که کلاس آبگریزی به نسبتا آبگریز تغییر کرد. خاکستر خاک اره بر خلاف خاک اره زمان نفوذ آب بهخاک را افزایش داد و زمان نفوذ به 923 ثانیه در تیمار 25 درصد خاکستر خاک اره رسید. کلاس آبگریزی خاک به خاک شدیداآبگریز تغییر کرد. خاک اره به واسطه قدرت جذب بالا باعث و سطح ویژه بالا باعث افزایش نفوذ قطره آب به خاک میشود.

کلیدواژه ها

آبگریزی، خاک اره ، خاکستر خاک اره، نفوذ آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.