ارایه جدید از : DeepO Band سرودن شعر نو فارسی توسط هوش مصنوعی با استفاده از مدلسازی زبان و یادگیری عمیق

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه ایده های نو در علوم، مهندسی و فناوری، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TAISET-1-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن علیائی طرقبه

کارشناسی ارشد مهندسی برق کنترل دانشگاه صنعتی سجاد، مشهد، ایران

علی علیایی طرقبه

دانشجوی کارشناسی مهندسی کامپیوتر نرم افزار، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

حسین علیایی طرقبه

کارشناسی مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مشهد، ایران

چکیده

امروزه مدلسازی زبان پیشرفت های زیادی توسط دانشمندان داشته است و در حوزه های پردازش گفتار، ترجمه متون کاربردهای زیادی پیدا کرده است. مدلسازی زبان ابزاری برای یادگیری جزییات و قواعد یک زبان به هوش مصنوعی میباشد. در این مقاله ابتدا ایده اصلی تیم DeepO، برای سرودن اشعار نو فارسی توضیح داده شده است. سپس شبکه عصبی بازگشتی و جزییات و نحوه عملکرد آن بررسی شده و الگوریتم یادگیری اشعار نو فارسی توضیح داده شده است. شبیه سازی و کدنویسی این مقاله با استفاده از زبان پایتون انجام گرفته است. برای مجموعه اشعار نو جهت آموزش و مدلسازی، تعداد حدودا 300 بیت شعر نو که نزدیک به 6000 کلمه میباشد از مجموعه اشعار سهراب سپهری و شاعران معاصر انتخاب شده است. در نهایت برای تست مدل یادگیری شده، تعداد 5 شعر نو توسط هوش مصنوعی سروده شده است . نتایج نشان میدهد که مدلسازی اشعار نو به خوبی توسط هوش مصنوعی انجام شده و تنها %3,8 از ابیات سروده شده، مشابه با اشعار آموزش داده شده میباشد و %96,2 بقیه، ابیات متفاوت و جدیدی میباشند.

کلیدواژه ها

شعر نو، مدلسازی زبان، هوش مصنوعی، DeepO Band، شبکه عصبی بازگشتی، یادگیری عمیق، پایتون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.