مکان یابی هاب سلسله مراتبی در شبکه های حمل و نقل چندوجهی با درنظر گرفتن محدودیت ظرفیت و زمان تحویل

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نشریه علمی پژوهش در مهندسی عمران و معماری ایران، دوره: 3، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_RACEA-3-9_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 310
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیراسماعیل فروهید

استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد پرند، دانشگاه آزاد اسلامی، پرند، ایران.

روح الله مقصود طالقانی

دانشجوی دکتری مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پرند، ایران

چکیده

هدف از مدل سازی مسایل مکان یابی هاب، به دست آوردن تعداد هاب های بهینه، یافتن مکان هاب و تخصیص گره های غیر هاب به آن با هدف برقرای جریان در شبکه های توزیع به بهترین شکل می باشد. مساله مکان یابی هاب یکی از حوزه های تحقیقاتی جدید در سال های اخیر به شمار می رود و با توجه به محدودیت ها و عدم قطعیت ها که در مساله طراحی هاب و گره در پارامترهایی که بیانگر تقاضای گره ها می باشد، نمود می یابد، مسیله از اهیمت بالایی برخوردار می باشد. در این مقاله یک مدل غیرخطی برای مساله هاب پوششی در شبکه های چندوجهی با محدودیت در ظرفیت موجود و با توجه به اهمیت زمان تحویل را پیشنهاد می کنیم. مسیله مورد نظر شامل سه سطح می باشد. بالاترین سطح شامل هاب های مرکزی است و سطح دوم و سوم به نرتیب شامل هاب ها و نقاط تقاضا می باشد که به صورت شبکه ای به هم متصل هستند. این مسیله به صورت مدل ریاضی چندهدفه ارایه می شود، به صورتی که هدف یافتن می نیمم کردن هزینه های کل سیستم حمل و نقل با توجه به محدودیت در زمان در دسترس می باشد که در نهایت منجر به افزایش قدرت تصمیم گیری در انتخاب مسیرهای حمل و نقل، نحوه تخصیص گره های غیرهاب به هاب، تعداد هاب ها در سطوح مختلف، نحوه ارتباط نقاط تقاضا با آنها و افزایش سطح خدمت دهی خواهد شد. به منظور حل مسیله با توجه به ماهیت مدل که از برنامه ریزی عدد صحیح است از نرم افزار بهینه سازی GAMS استفاده شده است

کلیدواژه ها

مکان یابی، هاب سلسه مراتبی، شبکه حمل و نقل، برنامه ریزی خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.