تبیین نقش کنشگران غیررسمی در تحولات فضایی شهر (نمونه موردی: منطقه 6 کلانشهر تهران)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ماهنامه پایاشهر، دوره: 2، شماره: 13
  • کد COI اختصاصی: JR_PAYA-2-13_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 468
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا وثوقی امیرری

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت شهری، دانشگاه تهران

چکیده

تحقیق حاضر با هدف تبیین زمینه ها و ک نشگران موثر بر مدیریت کاربری زمین در منطقه 6 شهر تهران انجام شده است. تا چگونگی تعیین و تغییر الگویهای کاربری زمین در اسناد و عوامل زمینه ای موثر بر آنها را روشن سازد. از آنجاییکه رویکرد پژوهش کیفی و نوع آن مسیله محور بود، با روش شبکه کنشگران و محتوای اسناد شامل طرح های کاربری زمین شهر تهران و مصوبات کمیسیون ماده 5 شهر تهران استفاده گردید. یافته های تحقیق نشان داده اند که مدیریت کاربری زمین در شهر تهران با تعارض هایی در پهنه های فعالیت که در آنها کنشگران خصوصی و غیر رسمی نقش مهمی ایفا می کنند و هشت عامل اصلی شامل عامل اقتصاد سیاسی ملی و محلی، عامل ضعف در نظام درآمدی مدیریت کاربری زمین، عامل ضعف در نظام فنی مدیریت کاربری زمین، عامل نهادینه نشدن منافع عمومی در بخش عمومی، عامل ضعف در نظام قانونی مدیریت کاربری زمین، عامل بخشی نگری در مدیریت کاربری زمین، عامل فقدان در نظام مشارکتی و ع امل فقدان در بخش نظاتی نیز به عنوان عوامل موثر بر بروز این تعارض ها در نظام مدیریت کاربری زمین در شهر تهران شناسایی شده اند و همچنین کنشگران اصلی در سه دسته اصلی کنشگر رسمی و دولتی، کنشگر غیررسمی و شبه دولتی و کنشگر خصوصی دسته بندی گردیده اند. در پژوهش حاضر تلاش براین است تا با بررسی تغییر روند کاربری طی دهه های گذشته در محدوده مورد مطالعه چالش ها و معضلات محدوده مورد بررسی قرار گرفته و رهیافت های آینده نگری در منطقه 6 شهر تهران ارایه گردد.

کلیدواژه ها

مدیریت کاربری زمین، کنشگران شهری، چالش ها و معضلات، منطقه 6 شهر تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.