رابطه اعتماد و سکوت در بهبود فضای اخلاقی کار: نقش میانجی حمایت سازمانی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری، دوره: 14، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJEST-14-1_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 416
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ترانه عنایتی

گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران

علیرضا عالی پور

گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و کمیسر دریایی، دانشگاه علوم دریایی امام خمینی، نوشهر، ایران

اکرمه السادات یعقوبی

مدیریت آموزش عالی، واحدتهران مرکسی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

زمینه: در چندسال اخیر، محققان رابطه بین گرایش های کاری کارکنان را با سکوت سازمانی مورد بررسی قرار داده اند، اما آنچه که تاکنون مورد تحلیل قرار نگرفته نقش میانجی متیغر حمایت سازمانی در رابطه بین اعتماد و سکوت در دانشگاه ها به منظور بهبود فضای اخلاقی کار می باشد. براین اساس، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش میانجی حمایت سازمانی ادارک شده در رابطه بین اعتماد و سکوت در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران انجام شد. روش: پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نوع توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری، شامل کلیه کارکنان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران در سال 1394 به تعداد 1765 نفر می باشد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران، 231 نفر محاسبه شد. روش نمونه گیری، تصادفی طبقه ای با تخصیص متناسب برای واحدهای دانشگاهی می باشد. داده ها از طریق سه پرسش نامه سکوت سازمانی، اعتماد سازمانی و حمایت سازمانی ادارک شده جمع آوری گردید. برای تحلیل داده ها از آزمون t تک نمونه ای، تحلیل مسیر و معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد حمایت سازمانی ادراک شده بر سکوت سازمانی با ضریب مسیر در حالت تخمین ضرایب استاندارد β=-0/89 تاثیر مستقیم و منفی دارد. هم چنین با تایید نقش میانجی بودن حمایت سازمانی ادراک شده، اعتماد سازمانی با ضریب مسیر تخمین ضرایب استاندارد β=-0/56 بر متغیر سکوت سازمانی در دانشگاه ها اثر غیر مستقیم و منفی دارد. نتیجه گیری: وجود فضای اعتماد در دانشگاه ها و مراکز آموزشی و همراهی آن با حمایت سازمانی در بین کارکنان دانش محور موجب شکست سکوت می گردد و بدین ترتیب، فضای اخلاقی در دانشگاه ها را بهبود خواهد بخشید.

کلیدواژه ها

اخلاق، حمایت سازمانی ادراک شده، اعتماد، سکوت سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.