اثر سمیت سلولی عصاره جلبک دریایی Sargassum glaucescens علیه رده سلول های سرطانی سینه (MCF-7) و کولورکتال (HT-29)(HT- و کولورکتال

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 22، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-22-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 562
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی طاهری

دانشیار، گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، ایران

مصطفی غفاری

دانشیار بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران

زینب باوی

کارشناس ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران

فریبرز سهیلی

کارشناس ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران

چکیده

سابقه و هدف: جلبک های دریایی یکی از منابع طبیعی با طیف گسترده از متابولیت های ثانویه جدید می باشند که خواص سمیت سلولیدارند. پژوهش حاضر با هدف بررسی سمیت سلولی عصاره جلبک دریایی Sargassum glaucescens جمع آوری شده از سواحل چابهار علیه سلول های سرطانی کولورکتال و پستان انجام شد.مواد و روش ها: بررسی سمیت سلولی عصاره های متانولی، کلروفرمی، اتیل استاتی و ان هگزانی جلبک دریایی در غلظت های 125، 250، 500 و 1000 میکروگرم بر میلی لیتر به روش های MTT و تریپان بلو علیه سلول های سرطانی MCF-7 و HT-29 انجام شد. قطعه قطعه شدن DNA سلولها نیز با روش الکتروفورز بررسی شد. نتایج: با افزایش غلظت عصاره ها درصد زنده مانی کاهش یافت. غلظت 1000 میکروگرم در میلی لیتر عصاره متانولی بیشترین اثر را نسبت به کنترل و نیز غلظتهای کمتر عصاره نشان داد (P< 0/05). میزان (LC(50 عصاره متانولی سلول های سرطانی کولورکتال و سینه به ترتیب 16/37±630/8 و 28/07±774/0 میکروگرم بر میلی لیتر بود. همچنین، عصاره متانولی جلبک در مقایسه با نمونه کنترل قادر به قطعه قطعه کردن DNA سلولهای سرطانی و القاء آپوپتوز بود. نتیجه گیری: اثر سمیت سلولی عصاره جلبک مشاهده شده میتواند آغازی برای انجام مطالعات بعدی به منظور دستیابی درمان سرطان باشد. همچنین، پس از انجام مطالعات پیش کلینیکی و کلینیکی می توان از این عصاره ها در صنایع غذایی و دارویی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

سمیت سلولی، جلبک دریایی Sargassum glaucescens، آپوپتوز، سلول سرطانی سینه، سلول سرطانی کولورکتال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.