بررسی فراوانی سروتایپ های کپسولی استرپتوکوک گروه B به روش Multiplex PCR در زنان باردار شهر کاشان طی سالهای 1390 تا 1391
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 17، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-17-2_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 546
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
دانشیار، گروه میکروب شناسی و ایمنولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
دانشیار، گروه میکروب شناسی و ایمنولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
استاد، مرکز تحقیقات علوم تشریح، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
چکیده
سابقه و هدف : استرپتوکوک گروه GBS)B) به عنوان یک پاتوژن مهم در نوزادان و زنان باردار مطرح است. واکسیناسیون مادران می-تواند باعث کاهش کلونیزاسیون و افزایش انتقال آنتی بادی به جنین شده و از عفونت های بعدی پیشگیری کند . برای این باکتری 9سروتایپ بر اساس پلیساکارید کپسولی قابل شناسایی است (Ia, Ib, II-VIII). توزیع سروتایپ ها با گذشت زمان و در مناطق جغرافیایی مختلف تغییر می کند، بنابراین تولید واکسنی که به شکل جهانی مطلوب باشد، میسر نیست. هدف از انجام این مطالعه بررسی فراوانی سروتایپ های استرپتوکوک گروه B به روش Multiplex PCR در زنان باردار می باشد. مواد و روشها: در این مطالعه 382 خانم باردار مورد بررسی قرار گرفتند. سواپ های گرفته شده از ناحیه واژن در محیط انتخابی LIM قرار گرفته و به مدت 24 ساعت در انکوباتور 37 درجه گرماگذاری شدند. پس از کشت در محیط Blood Agar استرپتوکوک گروه B با تست های استاندارد شناسایی و توسط ژن کدکننده dlts تایید شدند. تعیین تیپ کپسولی به روش Multiplex PCR جهت شناسایی سروتایپ های Ia, Ib, II-VIIIانجام شد. نتایج: از مجموع 382 خانم باردار، 36 نفر (9/4 درصد) حامل استرپتوکوک گروه B شناخته شدند. شایع ترین تیپ ها در این مطالعه به ترتیب (32/1 درصد) III؛ (21/4 درصد) V؛ (14/3 درصد) IV بودند. تیپ های II و VIII در این مطالعه یافت نشد. نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای سروتایپ های V, III و IV در این پژوهش، سروتایپ های مذکور می توانند در مطالعات آینده به منظور تولید واکسن های مولتی والنت ضد GBS مورد بررسی قرار گیرند.B استرپتوکوک گروهکلیدواژه ها
استریتوکوک، گروه B، زنان باردار، سروتایپ، Multiplex PCRمقالات مرتبط جدید
- چالش های برخی گیاهان دارویی استان کهگیلویه و بویراحمد
- Evaluation of Candida auris Colonization using Clinical Skin Swabs: A Single-Center Study in Isfahan, Iran
- Support and Practice of Smoke-Free Eating Places in Sarawak, Malaysia: A Structural Path Analysis
- Rate and Causes of Claim Denials in Iranian Hospitals: A Systematic Review and Meta-analysis
- The Effect of Impulsivity on Addition and Addictive Tendencies: A Meta-analysis
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.