تاثیر استاتین ها بر پیش آگهی کوتاه مدت سکته های ایسکمیک مغزی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 17، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-17-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 414
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی مسعود

استاد، مرکز تحقیقات پرستاری تروما، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

جواد ابوالحسنی

استادیار، گروه مغز و اعصاب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

سیدعلیرضا مروجی

دانشیار، مرکز تحقیقات تروما، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

سمیه رافظی

دانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

چکیده

سابقه و هدف : استاتین ها در کاهش عوارض سکته مغزی ایسکمیک (CVA) موثر هس تند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر استاتین ها برپیش آگهی کوتاه مدت CVA می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه کوهورت تعداد 230 بیمار بس تری که توسط نورولوژیست تایید شده بود ند، وارد شدند . 80 نفر حداقل 3ماه قبل از بروز بیماری تحت درمان با استاتین ها بودند و 150 بیمار بدون سابقه بودند . اطلاعات بیوگرافیک، زمینه ای و توانایی حرکتیبیماران بر اساس (Modified Rankin Scale (MRS مورد سنجش قرار گرفت و در زمان بستری با وضعیت حرکتی موقع ترخیص مورد مقایسه واقع شد . عدم تغییر وضعیت حرکتی و هم چنین ضعیف شدن آن به عنوان پیش آگهی بد و بهبود وضعیت حرکتی موقعترخیص به عنوان پیش آگهی خوب لحاظ شد. نتایج: میانگین سنی افراد 71/59 سال بود و تعداد 103 ژن (44/8 درصد) و 127 مرد (55/2 درصد) وارد مطالعه شده بودند. از 80 (34/8 درصد) بیماری که سابقه مصرف استاتین ها را داشتند، 55 بیمار (68/8 درصد) در موقع بستری وضعیت حرکتی مطلوب تری (MRS< 4) را نشان دادند و این تعداد در گروه دیگر، 26 نفر (17/3 درصد) بود (P< 0/0001). در موقع ترخیص MRS< 4 در افرادی که سابقه مصرف استاتین ها را داشتند، 70 بیمار(87/5 درصد ) و در گروه دیگر 43 بیمار (28/7 درصد) بود (P< 0/0001). هنگام مقایسه این داده ها 67 بیماری (83/8 درصد) با سابقه مصرف استاتین ها و 43 بیمار (28/7 درصد) از گروه دیگر پیش آگهی خوب مشاهده شد (P< 0/0001). نتیجه گیری: مصرف استاتین ها باعث بروزی پیش آگهی های کوتاه مدت بهتر در بیماران مبتلا به سکته ایسکمیک مغزی می شود.

کلیدواژه ها

استاتین ها، سکته ایسکمیک مغزی Modified Rankin Scale، پیش آگهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.