اثر 8 هفته تمرین مقاومتی بر فعالیت استیل کولین استراز در عضلات موش صحرایی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 15، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-15-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالعلی بنایی فر

استادیار، گروه تربیت بدنی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

علی گرزی

استادیار، گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی ، دانشگاه زنجان

مهدی هدایتی

دانشیار، مرکز غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

زینب نبی اللهی

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

سابقه و هدف: سازوکار نوروفیزیولوژیکی افزایش قدرت از طریق تمرینات قدرتی هنوز دقیقا مشخص نگردیده است. این پژوهش باهدف تعیین اثر 8 هفته تمرین مقاومتی بر میزان فعالیت استیل کولین استراز نوع A12 در عضلات موش صحرایی انجام شده است. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی تعداد 16 سر موش صحرایی نر بهصورت تصادفی به دو گروه کنترل و تمرین تقسیم شدند. گروهتمرینی به-مدت 8 هفته و هفته ای 5 جلسه برروی نردبان های مخصوص ساخت پژوهشگر به ارتفاع 1 متر و 26 پله با حمل یک وزنه به میزان 30 درصد وزن بدن خود که به دم آنها بسته می شد، تمرینات خود را آغاز نمودند و این میزان به 200 درصد وزن بدن حیوانات درهفته آخر رسید. تمرینات شامل 3 نوبت 4 تکراری با 3 دقیقه استراحت بین نوبت ها بود. 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی عضلهFlexor hallucis longus) FHL) حیوانات تحت شرایط استریل از طریق شکاف بر روی ناحیه پشتی جانبی اندام پشتی تحتانی جدا شد. در نهایت میزان فعالیت استیل کولین استراز در گروه های مطالعه انجام شد.نتایج: نتایج پژوهش نشان داد که میزان فعالیت این آنزیم در گروه مقاومتی در عضله FHL تغییر معنادار (P=0/226) نداشته است (مقاومتی: 0/48±01/31 در برابر کنترل: 0/29±01/01). نتیجه گیری: پژوهش حاضر نشان داد تمرینات مقاومتی نمی تواند میزان فعالیت استیل کولین استراز که از آن به عنوان شاخص رهایش استیل کولین استفاده می شود، افزایش دهد.

کلیدواژه ها

تمرینات مقاومتی، استیل کولین استراز نوع A12، عضله، FHL

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.