سال انتشار: 1390
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 15، شماره: 1
کد COI مقاله: JR_FEYZ-15-1_002
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 86
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی تاثیر حفاظتی ان استیل سیستیین بر مهار اثر مونواکسیدکربن در تشدید افت شنوایی ناشی از صدا در خرگوش
چکیده مقاله:
سابقه و هدف : افت شنوایی ناشی از صدا یک بیماری شایع در جهان بوده و مواجهه با مونواکسیدکربن می تواند آن را تشدیدنماید. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر حفاظتی آنتیاکسیدان ان استیل سیستیین (NAC) بر مهار اثر تشدید کننده مونواکسیدکربن برافت شنوایی ناشی از صدا در خرگوش انجام گرفته است.مواد و روش ها: این م طالعه تجربی روی 42 سر خرگوش نر در 7 گروه شامل کنترل، در معرض صدا (100 دسی بل به مدت کلی40 ساعت)، در معرض مونواکسیدکربن ( 700 پی پی ام به مدت کلی 40 ساعت )، معرض توام صدا و مونواکسیدکربن، در معرضصدا با دریافت NAC؛ (325 میلی گرم بر کیلوگرم)، در معرض توام صدا و مونواکسیدکربن با دریافت NAC، و گروه بدون مواجهه و فقط دریافت NAC انجام گرفت. شنوایی حیوانات با استفاده از روش پاسخ شنیداری ساقه مغز (ABR) در فرکانس های 1، 2، 4 و 8 کیلو هرتز در سه مرحله: قبل از مواجهه، یک ساعت و 14 روز پس از آخرین مواجهه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: تجویز NAC موجب کاهش تغییرات آستانه موقت و دایم ABR ناشی از مواجهه با صدا و نیز توام صدا و مونواکسید کربن گردید. NAC همچنین اثرتشدید کننده مونواکسید کربن برافت شنوایی موقت ناشی از صدا را در فرکانس های 1، 2 و 4 کیلو هرتز مهار نمود و موجب مهار این اثر بر افت شنوایی دایم درکلیه فرکانس های مورد مطالعه گردید.نتیجه گیری: NAC به عنوان یک آنتی اکسیدان قادراست اثر حفاظتی مناسبی در برابر اثرتشدید کننده مونواکسید کربن بر افت شنوایی موقت و دایم ناشی از صدا در خرگوش ایجاد نماید.
کلیدواژه ها:
پاسخ شنيداري ساقه مغز، مونواكسيد كربن، ان استيل سيستيين، افت شنوايي ناشي از صدا
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/947361/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مطلبی کاشانی، مسعود و حنانی، میترا و موسوی، سیدغلامعباس و دهدشتی، علیرضا،1390،بررسی تاثیر حفاظتی ان استیل سیستیین بر مهار اثر مونواکسیدکربن در تشدید افت شنوایی ناشی از صدا در خرگوش،،،،،https://civilica.com/doc/947361
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1390، مطلبی کاشانی، مسعود؛ میترا حنانی و سیدغلامعباس موسوی و علیرضا دهدشتی)
برای بار دوم به بعد: (1390، مطلبی کاشانی؛ حنانی و موسوی و دهدشتی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- تاثیر شبکه های مجازی بر روی میسان افت تحصیلی دانش آموزان دختر دبیرستانی
- بررسی نقش هورمون کنادوتروپین و عملکرد ژن های موثر در مراحل تکوین لقاح آزمایشگاهی
- مقایسه ی روش آموزشی مساله محور با روش استاد محور در تدریس درس (ایمنی در صنعت گروه مهندسی بهداشت حرفه ای)
- تاثیر آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش فرسودگی تحصیلی و افزایش بهزیستی تحصیلی دانشجویان
- بررسی اثربخشی معنویت درمانی بر تاب آوری زنان مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.