فناوری های صنعت هوائی از منظر پارادایم های جامعه شناختی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس مدیریت تکنولوژی ایران
- کد COI اختصاصی: MTIC04_157
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1287
نویسندگان
کارشناس ارشدمدیریت تکنولوژی
دانشجوی دکتری مدیریت دولتی - دانشگاه پیام نور
چکیده
مطالعه حاضر یک مطالعه میان رشته ای است و در صدد شناسائی مبانی جامعه شناختی فناوری های هوائی بر اساس چهار پارادایم جامعه شناختی کارکردگرائی، تفسیرگرائی، انسان گرائی، و ساختارگرائی است. به همین منظور، ابتدا لیستی از فناوری های اصلی صنعت هوائی ارائه و سپس بیان مختصری نیز از مبانی پارادایم های جامعه شناختی ارائه می شود. با تلفیق معیارهای تکنولوژیک از ماتریس فناوری پرو و معیارهای فلسفی و جامعه شناختی از ماتریس پارادایم های چهارگانه بورل و مورگان امکان ارائه یک چارچوب مفهومی برای طبقه بندی فناوری های هوائی در یک ماتریس دو در دو از سه منظر فلسفی، جامعه شناسی، و تکنولوژیک فراهم می گردد. سپس از طریق یک پرسشنامه و جمع آوری نمونه ها از سوی 15 نفر از خبرگان فناوری صنعت هوائی، جایگاه هر یک از فناوری های اصلی صنعت هوائی در هر یک از چهار خانه ماتریس شناسائی شده و با ملحوظ نمودن ابعاد جامعه شناختی و فلسفی و همچنین تکنولوژیک جهار دسته فناوری به شرح فناوری های کارکردگرا، فناوری های تفسیری، فناوری های انسان گرا و فناوری های ساختار گرا شناسائی می گردد. در خاتمه و با ملحوظ نمودن ماتریس توسعه فناوری هوائی (ابعاد جذابیت و توانمندی) توصیه هایی در حوزه مدیریت برای هر یک از فناوری های هوائی که دارای جذابیت بالا هستند ارائه خواهد شد. لازم به ذکر است که این تحقیق درصدد گشودن پرتوهای جدید در حوزه فناوری از منظر جامعه شناختی و مبانی پارادایمی است.کلیدواژه ها
فناوری، فناوری های هوائی ،پارادایم های جامعه شناختیمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.