بررسی رابطه نوع زایمان و افسردگی پس از زایمان
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 12، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-12-1_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 583
نویسندگان
مربی گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کاشان
مربی گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کاشان
مربی گروه بهداشت عمومی و آمار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان
متخصص بیهوشی استان قم
چکیده
سابقه و هدف: با توجه به شیوع افسردگی پس از زایمان (42-13 درصد) و مشکلات جدی که این اختلال برای مادر، کودک و خانواده بهوجود می آورد شناسایی عوامل خطرساز ضروری است. بنابراین در این تحقیق رابطه افسردگی پس از زایمان با نوع زایمان بررسی گردید.مواد و روشها: پژوهش حاضر به روش تحلیلی از نوع مورد شاهد با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف در 460 زن در قالب دو گروه برابرافسرده (مورد) و غیرافسرده (شاهد) مراجعه کننده در ماه های دوم و سوم پس از زایمان به مراکز بهداشتی درمانی شهر کاشان طی سال های1384-85 با استفاده از آزمون افسردگی بک و پرسشنامه پژوهشگرساخته انجام شد. نمونه هایی که دارای برخی عوامل اثرگذار بر افسردگیبودند (سابقه ی مصرف پروژسترون و افسردگی خود و خانواده ، بستری شدن در بیمارستان ، بیماری سیستمیک افسرده کننده، ناهنجاری نوزاد وتنش جدی جسمی و روانی طی سال گذشته) از مطالعه خارج و جنس نوزاد و مرتبهی حاملگی در دو گروه همسان شد. جهت تجزیه و تحلیلآماری از آزمون های t مستقل، کای دو، OR و CI استفاده شد. نتایج: یافته ها ارتباط مع نیدار آماری بین افسردگی پس از زایمان و نوع زایمان نشان نداد (1/28=OR). درصد زایمان به شیوه ی سزارین در گروه مورد 46/1 و شاهد 52/2 درصد بوده است . ارتباط مع نیدار آماری بین شغل، تحصیلات زن ، تعداد فرزندان و ناخواسته بودن حاملگی با علامت افسردگی پس از زایمان مشاهده نشد . اما ارتباط مع نیدار آماری بین شغل همسر و علامت افسردگی پس از زایمان مشاهده شد. (p≤0/047). نتیجه گیری: ارتباط معنی دار آماری بین افسردگی پس از زایمان و نوع زایمان مشاهده نشد . افسردگی پس از زایمان در زنانی که شغل همسرشان کارمند بود کمتر مشاهده شد که ضرورت انجام پژوهش بیشتر را نشان میدهد.کلیدواژه ها
افسردگی پس از زایمان، سزارین، زایمان طبیعیمقالات مرتبط جدید
- چالش های برخی گیاهان دارویی استان کهگیلویه و بویراحمد
- Evaluation of Candida auris Colonization using Clinical Skin Swabs: A Single-Center Study in Isfahan, Iran
- Support and Practice of Smoke-Free Eating Places in Sarawak, Malaysia: A Structural Path Analysis
- Rate and Causes of Claim Denials in Iranian Hospitals: A Systematic Review and Meta-analysis
- The Effect of Impulsivity on Addition and Addictive Tendencies: A Meta-analysis
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.