بررسی ارزش تشخیصی گرادیان غلظت آلبومین سرم مایع آسیت نسبت به روش ترانسودا- اگزودا در مبتلایان به آسیت
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 10، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-10-2_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2063
نویسندگان
دانشیار گروه داخلی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان
مربی گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی کاشان
استادیار گروه جراحی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان
دانشیار گروه داخلی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان
چکیده
سابقه و هدف: آسیت یکی از علایم مهم بیماری های زمینه ای می باشد که ارزیابی کامل ماهیت آن تقریبا همیشه تشخیص بیماری زمینه ای و انجام درمان مناسبرا امکان پذیر می کند. با توجه به روش های متعدد در تشخیص ماهیت آسیت و مشخص نبودن ارزش تست های استفاده شده در تشخیص آسیت در کاشا ن،مطالعه فوق جهت تعیین ماهیت مایع آسیت توسط دو روش ترانسودا اگزودا و گرادیان آلبومین سرم مایع آسیت در بیماران آسیتی بستری در بیمارستانشهید بهشتی کاشان طی سالهای 82-1373 انجام گرفت.مواد و روش ها: پژوهش حاضر به روش ت و صیفی از نوع ارزش تشخیصی بر روی مبتلایان به آسیت از هر گروه سنی، بستری در بیمارستان انجام شد. ابتداکلیه بیماران که بر اساس سونوگرافی و پاراسنتز تشخیص قطعی آسیت برای آنها قطعی بود جد ا شدند، سپس اطلاعات لازم شامل خصوصیات دموگرافیک(سن و جنس ) و علل آسیت (سیروز، نارسایی قلبی، سندروم نفروتیک، بدخیمی ها، سل، آسیت مختلط با علل متعدد و یا بیما ریهای پانکراس) با کمک شرححال و علا یم بالینی ثبت گردید . آنگاه پس از گرفتن رضایت، بیماران مورد پاراسنتز قرار گرفتند 100-50 سیسی مایع از شکم کشید شد و به طور هم زمان 5 سی سی خون سیتراته از بازوی بیمار گرفته شد و نمونه ها به آزمایشگاه بیمارستان ارسال گشت. پروتیین کلی مایع آسیت ، آلبومین سرم و آلبومین مایعآسیت مشخص شد و در صورت نیاز ، بررسی سیتولوژیک، رنگ آمیزی گرم و اسید فست و کشت نیز به عمل آمد . پس از دریافت جواب آزمایش ها درصورتی که پروتیین مایع آسیت 2/5mg/dl و یا بیشتر بود بیمار در دسته اگزودا و در صورتی که پروتیین آسیت کمتر از 2/5mg/dl بود در دسته ترانسودا قرار گرفت. همچنین برای تعیین گرادیان، آلبومین مایع آسیت از آلبومین سرم کم شد. در صورتی که جواب 1/1 و بیشتر بود و بیمار در دسته High gradient و در صورتی که جواب زیر 1/1 بود. بیمار در دسته Low gradient قرار گرفت. میانگین، انحراف معیار حساسیت و ویژگی تعیین شد. نتایج: طی این بررسی 100 بیمار مبتلا به آسیت مطالعه شدند که 56 نفر مذکر با میانگین سنی 16/4±55 سال و 44 نفر مونث با میا نگین سنی 54/9±15/4 سال بودند. 61 درصد بیماران بیشتر از 60 سال سن داشتند . شایع ترین عل ت آسیت در بین بیماران ، سیروز بود که 56 درصد موارد را شامل می شدو پس از آن نارسایی قلبی ( 14 درصد ) و بدخیمی ها ( 11 درصد ) قرار داشتند . حساسیت روش ترانسود ا اگزودا 47 درصد، حساسیت روش گرادیان آلبومین73/7 درصد و ویژگی روش ترانسودا- اگزودا به گرادیان آلبومین 80/3 درصد به دست آمد. نتایج، بیشترین میزان هماهنگی روش ترانسودا- اگزودا و گرادیان آلبومین را در تشخیص پریتونیت عفونی و آسیت مختلط با علل متعدد ( 100 درصد) و سپس سیروز کبدی (89/2 درصد) نشان دادند. کمترین میزانهماهنگی مربوط به نارسایی احتقانی قلب بود (21/4 درصد).نتیجه گیری: بر اساس این مطالعه شایع ترین علت آسیت، سیروز کبدی می باشد، بیشترین میزان توافق دو روش ترانسودا اگزودا و گرادیان آلبومین درتشخیص بیماری پریتونیت عفونی و آسیت مختلط با علل متعدد است، ضمن آنکه حساسیت و ویژگی روش گرادیان آلبومین و ویژگی ترانسودا- اگزودا بهگرادیان آلبومین بیشترین توافق را دارا می باشند.کلیدواژه ها
آسیت، گرادیان آلبومین سرم، مایع آسیت، ترانسودا اگزودا، سیروز کبدی، پرفشاری خون ورید پاپمقالات مرتبط جدید
- چالش های برخی گیاهان دارویی استان کهگیلویه و بویراحمد
- Evaluation of Candida auris Colonization using Clinical Skin Swabs: A Single-Center Study in Isfahan, Iran
- Support and Practice of Smoke-Free Eating Places in Sarawak, Malaysia: A Structural Path Analysis
- Rate and Causes of Claim Denials in Iranian Hospitals: A Systematic Review and Meta-analysis
- The Effect of Impulsivity on Addition and Addictive Tendencies: A Meta-analysis
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.