بررسی وضعیت کلینیکی، تشخیص، درمان و عود در مبتلایان کیست هیداتیک کاشان طی سال های 83-1375

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-9-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 575
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالحسین داودآبادی

استادیار، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، گروه جراحی

اسماعیل عبدالرحیم

استادیار، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، گروه جراحی

سیداحمد خلیفه سلطانی

استادیار، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، گروه عفونی

محمدرضا رفیعی

استادیار، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، گروه بیهوشی

چکیده

سابقه و هدف: آلودگی به کیست هیداتیک انتشاری جهانی دارد و گزارش های متفاوتی از خصوصیات فردی مبتلایان، سیر بالینی و روش های مختلف تشخیص، درمان و عود آن گزارش شده است. به منظور تعیین وضعیت کلینیکی این بیماری، ط ی مطالعه ای 8 ساله، وضعیت کلی بیماران مبتلا به کیست هیداتیک بستری در بیمارستان شهید بهشتی کاشان و همچنین عود بیماری در آن ها مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: این پژوهش بصورت مقطعی روی کلیه بیماران با سابقه بستری انجام شد. خصوصیات فردی، علایم کلینیکی، تشخیص و درمان بیماران از پرونده ها استخراج شد و عود بیماری، پنج سال پس از درمان طی فراخوانی مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت یافته ها با آمار توصیفی تحلیلی ارایه گردید. یافته ها: طی این مدت 135 بیمار واجد شرایط بررسی شدند که 62 درصد زن بودند، اکثرا سن 30-20 سال داشتند و 58 درصد ساکن شهر بودند. شایع ترین محل درگیری، کبد به میزان 68 درصد و بعد از آن ریه به میزان 30 درصد بود. شایع ترین علایم بالینی در کیست هیداتیک ریه،سرفه و خلط و در کیست هیداتیک کبد، درد شکم و تب و لرز بود. کیست هیداتیک کبد در 98 درصد موارد با سونوگرافی و کیست ریه در 88/9 درصد موارد با گرافی ساده قفسه سینه تشخیص داده شده بود. سیتی اسکن در 100 درصد موارد مثبت بود. شایع ترین روش جراحی در کیست کبد رزکسیون و امنتوپلاستی (75/5%) و در ریه رزکسیون کیست در حد یک سگمان (94%) بود. بدون مصرف داروی اسکولوسیدال، میزان عود 3 درصد بود. تست سرولوژیک indirect hemagglotination test (IHA) جهت پیگیری 88/4 درصد حساسیت مثبت داشت. نتیجه گیری: به نظر می رسد بعد از رزکسیون کیست هیداتیک نیازی به مصرف داروهای اسکولوسیدال نباشد. از طرفی تست IHA می تواند در تشخیص بیماران مفید باشد. بررسی تجربی هر دو مورد فوق توصیه می شود.

کلیدواژه ها

کیست هیداتیک کبد، کیست هیداتیک ریه، تست هماگلوتیناسیون غیرمستقیم، عود کیست هیداتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.