ارزیابی عملکرد بخش مدارک پزشکی بیمارستان های آموزشی تخصصی دانشگاه علوم پزشکی ایران، 1380

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-8-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 628
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدجمال الدین طبیبی

گروه مدیریت، دانشگاه علوم پزشکی ایران

رضا ربیعی

گروه مدارک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

فرحناز صدوقی

گروه مدارک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران

چکیده

سابقه و هدف: نظر به اهمیت مدارک پزشکی در نظارت ارزیابی و برنامه ریزی برای ارتقاء کمیت و کیفیت خدمات و عدم اطلاع دانشگاه متبوع از وضعیت آن، این پژوهش به منظور تعیین عملکرد بخش مدارک پزشکی بیمارستان های آموزشی تخصصی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران در سال 1380 صورت پذیرفت.مواد و روش ها: این پژوهش مطالعه ای توصیفی است که گردآوری داده ه ای آن با استفاده از چک لیست و از طریق مشاهده و مصاحبه انجام گرفت. عملکرد بخش مدارک پزشکی در 4 واحد پذیرش، کدگذاری، آمار و بایگانی و در هر واحد با 8 تا 9 شاخص و در یک طیف 5 گزینه ای تعیین شد و درصد عملکرد بر حسب کل بخش مدارک و هر یک از واحدها و به تفکیک بیمارستان های آموزشی تعیین گردید.یافته ها: عملکرد کلی بخش مدارک پزشکی 55/4 درصد بود. بهترین عملکرد مربوط به واحد کدگذاری به میزان 64/2 درصد و نازل ترین آن مربوط به واحد آمار با 50 درصد بود. نازل ترین شاخص واحد پذیرش و واحد کدگذاری مربوط به وجود دستورالعمل مدون به میزان 20 درصد بود. بهترین و بیشترین عملکرد بخش مدارک پزشکی مربوط به بیمارستان شهید هاشمی نژاد به میزان 70/5 درصد و کم ترین عملکرد مربوط به بیمارستان شهید نواب صفوی به میزان 48/8 درصد بود.نتیجه گیری و توصیه ها: بخش مدارک پزشکی بیمارستان های مورد پژوهش از عملکرد متوسط برخوردار بودند. به منظور بهبود عملکرد بخش های مدارک پزشکی، تهیه و تدوین دستورالعمل های خاص هر واحد، به کارگیری نیروی انسانی متخصص، برگزاری دوره های بازآموزی، تخصیص بهینه منابع، تجهیزات و فضای مورد نیاز هر واحد و هم چنین ارزیابی مداوم عملکرد بخش های مدارک پزشکی احتمالا می تواند مفید باشد و بررسی تجربی آن را توصیه می نماید.

کلیدواژه ها

ارزیابی عملکرد، بخش مدارک پزشکی، بیمارستان آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.