بررسی فراوانی و علل خونریزی داخل مغزی در نوزادان بستری شده در بیمارستان های شهر کاشان، سال های 79-1375

  • سال انتشار: 1381
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-6-3_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 458
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زیبا مسیبی

گروه اطفال، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

امیرحسین موحدیان

گروه اطفال، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

محسن خضری

گروه اطفال، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

چکیده

سابقه و هدف: با توجه به اهمیت خونریزی داخل مغزی در نوزادان که با مرگ و میر بالا و عوارض عصبی شدیدی همراه است و عدم اطلاع از شیوع و علل خونریزی داخل مغزی در نوزادان بستری شده در بخش نوزادان بیمارستان های کاشان، این تحقیق در سال های 79-1375 انجام گرفت.مواد و روش ها: این مطالعه گذشته نگر بر روی 2755 نوزاد بستری شده انجام گرفت. پس از تایید خونریزی داخل مغزی، اطلاعات مورد نظر از قبیل سن حاملگی، جنس علایم بالینی، نوع زایمان، ریسک فاکتورهای مادری و نوع خونریزی، علت خونریزی از پرونده ها استخراج و در پرسشنامه مربوط ثبت شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: در میان نوزادان بستری، 62 مورد خونریزی داخل مغزی وجود داشت که 42 مورد در نوزادان نارس و 20 مورد در نوزادان ترم بوده است. مهم ترین علت خونریزی در نوزادان نارس، آسفیکسی و در نوزادان ترم تروما بوده. شایع ترین خونریزی در نوزادان نارس خونریزی داخل بطنی و در نوزادان ترم خونریزی ساب دورال به حساب می آید. ارتباط معنی دار بین خونریزی داخل مغزی و جنس نوزاد و نوع زایمان مشاهده نشد. شایع ترین علامت بالینی در نوزادان مبتلا، کاهش رفلکس مورو بوده و مهم ترین ریسک فاکتور مادری که خطر خونریزی داخل مغزی را افزایش داده بود پره اکلامپسی می باشد.نتیجه گیری و توصیه ها: باتوجه به این که خونریزی داخل مغزی در نوزادان نارس 27 برابر نوزادان ترم بوده است و از طرف دیگر مهم ترین علت به وجودآورنده آن نیز آسفیکسی بود باید تلاش بیشتری در جهت پیشگیری از زایمان های پره ترم و بروز آسفیکسی انجام داد.

کلیدواژه ها

خونریزی داخل مغزی، آسفیکسی، تروما، نوزاد نارس، نوزاد ترم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.