گزارش یک مورد سستود Meggittina gerbilli در مریونس لیبیکوس در ایران

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-5-1_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 660
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما راستی

دانشگاه علوم پزشکی کاشان گروه انگل شناسی

ایرج موبدی

دانشگاه علوم پزشکی تهران، گروه انگل شناسی

روح اله دهقانی

دانشگاه علوم پزشکی کاشان گروه انگل شناسی

عباس درودگر

دانشگاه علوم پزشکی کاشان گروه انگل شناسی

چکیده

سابقه و هدف: Meggittina gerbilli انگل جوندگان آفریقا می باشد که تا به حال 4 گونه از آن در دنیا گزارش شده است. در این مقاله، به معرفی یک مورد مشاهده گردیده در مریونس لیبکوس صید شده در کاشان در سال 1374 اقدام می گردد.مواد و روش ها: این پژوهش توصیفی به منظور بررسی انگل های دستگاه گوارش موش های وحشی منطقه کویری و اهلی شهرستان کاشان انجام گرفت. موش های صید شده از سطح شکمی تشریح و انگل های دستگاه گوارش آن ها جدا و شناسایی گردیدند. تشخیص انگل ها در موارد مشکوک با همکاری گروه انگل شناسی دانشکده بهداشت دانشگاه تهران صورت پذیرفت.یافته ها: از 120 سر موش مورد بررسی، در روده بزرگ یک سر (0/8 درصد) موش وحشی مریونس لیبکوس، 7 عدد کرم ریز و سفید رنگ جدا گردید که با استفاده از کلیدهای تشخیصی، Meggittina gerbilli شناسایی گردید، می باشد.این سستود با اندازه 2 میلی متر واجد یک اسکولکس کوچک با 4 بادکش ساده، گردن پهن و کوچک و 3 بند که در هر بند یک سری دستگاه تناسلی وجود دارد، می باشد. سوراخ تناسلی در یک چهارم قدامی بند به طور متناوب قرار می گیرد. 210 بیضه گرد در دو طرف تخمدان قرار دارند. تخمدان در مجاورت سوراخ تناسلی مشترک می باشد.نتیجه گیری: این اولین گزارش سستود Meggittina gerbilli در ایران است. توصیه می شود در بررسی انگل های حیوانات، بررسی گونه های نادر مورد توجه همکاران قرار گرفته تا موجب ارتقای دانش انگل شناسی گردد.

کلیدواژه ها

؛Meggittina gerbilli، مریونس لیبیکوس، سستود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.