بررسی پاسخ جلدی به آزمون توبرکولین چهار ماه پس از واکسیناسیون ب-ث-ژ بدو تولد در مناطق روستایی کاشان طی سال 1372

  • سال انتشار: 1378
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-3-3_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 445
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین شریفی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان

محمود خانبان پور

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان

محسن اربابی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان

چکیده

سابقه و هدف: با توجه به متفاوت بودن پاسخ جلدی به آزمون توبرکولین در سنین مختلف و به منظور تعیین چکونگی این پاسخ در شیرخواران، چهار ماه بعد از دریافت واکسن ب.ث.ژ بدو تولد، این مطالعه طی سال 1372 در مناطق روستایی کاشان صورت پذیرفت.مواد و روش ها: پژوهش حاضر با روش (Descriptive) بر روی 219 شیرخوار چهارماهه به روش تصادفی که کاملا از نظر جسمی سالم بودند انجام گرفت. پس از جلب مشارکت والدین، اطلاعات مربوط به نمونه ها از قبیل جنس و وزن به هنگام تولد در فرم اطلاعاتی ثبت و آزمون توبرکولین عمل آمد و نتیجه پس از 48 تا 72 ساعت براساس میزان سفتی محل تزریق اندازه گیری و در فرم اطلاعاتی درج گردید. نتایج میزان پاسخ جلدی در نمونه ها تعیین و فاصله اطمینان آن در جامعه برآورد شد.یافته ها: از 219 شیرخوار مورد بررسی، 111 نفر (50/7 درصد) پسر و 108 نفر (49/3 درصد) دختر بودند. 110 نفر (50/2 درصد) به آزمون توبرکولین پاسخ مثبت دادند که از این عده 57 نفر (51/8 درصد) پسر و 53 نفر (48/2 درصد) دختر بودند. بیشترین میزان پاسخ مثبت با 77 درصد در شیرخواران با وزن 4000 گرم در هنگام تولد مشاهده گردید. بیشترین میزان پاسخ منفی با 75 درصد در شیرخواران با وزن کمتر از 2500 گرم در هنگام تولد ملاحظه شد. در 29 (13/2 درصد) شیرخوار بعد از تزریق آدنیت مشاهده گردید که 14 نفر آن ها دختر و 15 نفر پسر بودند.نتیجه گیری: با توجه به میزان بالای پاسخ منفی توبرکولین درشیرخواران که وزن موقع تولد آن ها کمتر از 2500 گرم می باشد، توصیه می گردد در صورت منفی بودن آزمون توبرکولین دوباره واکسینه شده و یا پس از کسب وزن مناسب واکسیناسیون صورت گیرد.

کلیدواژه ها

پاسخ جلدی، آزمون توبرکولین، ب.ث.ژ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.