بررسی تاثیر MRI بر رشد جنین موش

  • سال انتشار: 1377
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-2-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 574
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبرعلی اصغر زاده

دانشگاه پزشکی دانشگاه تربیت مدرس، گروه فیزیک پزشکی

علی اکبر شرفی

دانشگاه پزشکی دانشگاه تربیت مدرس، گروه فیزیک پزشکی

حسین نیک زاد

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی کاشان، گروه علوم تشریح

حسن هاشمی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی، تهران، مرکز تصویربرداری بیمارستان امام خمینی

چکیده

سابقه و هدف: با توجه به افزایش تقاضای استفاده از خدمات MRI از آثار بیولوژیک آن و به منظور تعیین تاثیر MRI به شدت 1/5 تسلا بر رشد جنین موش این تحقیق در دانشگاه تربیت مدرس و مرکز تصویربرداری بیمارستان امام خمینی تهران طی سال های 77 - 76 انجام گرفت. مواد و روش ها: تحقیق به روش تجربی بر روی 100 موش ماده باردار نوع Balb/c صورت پذیرفت این موش ها به طور تصادفی به دو گروه مساوی تحت تابش MRI با شدت 1/5 تسلا و گروه شاهد در روزهای سوم، ششم، نهم، دوازدهم و پانزدهم بارداری تقسیم گردیدند. تاثیر مداخله از نظر تعداد جنین های زنده، مرده، جذب شده و ناهنجار و همچنین از نظر وزن و طول جنین طول، استخوان ران چپ و راست و حجم کل استخوان درشت نی چپ با استفاده از تکنیک های رنگ آمیزی آلسین بلو- آلیزارین رد و اندازه گیری حجم استخوان در یک روز قبل از وضع حمل بررسی گردید. داده های دو گروه مورد بررسی و آنالیز واریانس و T-test مورد قضاوت آماری قرار گرفتند. یافته ها: در بررسی جنین های 100 موش ماده در دو گروه مورد و شاهد هیچ ناهنجاری ظاهری دیده نشد. تعداد جنین های مرده و جذب گردیده در گروه مورد در روزهای نهم و دوازدهم جنینی بیشتر از گروه شاهد بود ولی اختلاف بین آن ها به لحاظ آماری معنی دار نبود در روزهای نهم و دوازدهم جنینی به ترتیب وزن جنین 30/2 درصد و 18/1 درصد، طول جنین 17/6 درصد و 12/7 درصد، طول استخوان ران راست 24/9 درصد و 14 درصد و طول استخوان ران چپ 25/4 درصد بر 16/9 درصد به حجم استخوان درشت نی چپ 32 درصد و 23/8 درصد در گروه مورد نسبت به شاهد کاهش نشان دادند که این اختلاف از لحاظ آماری با P< 0/05 معنی دار بود ولی در بقیه روزها اختلاف معنی داری بین گروه ها ملاحظه نشد. نتیجه گیری: MRI در روزهای نهم و دوازدهم حاملگی بر روی رشد جنین تاثیر دارد. برای بررسی جامع تر، انجام تحقیق تحلیلی بر روی مدل انسانی توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

؛MRI، آثار بیولوژیک، جنین موش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.