گزارش یک مورد سندرم ناخن زرد فامیلی

  • سال انتشار: 1376
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-1-4_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 395
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم رضی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی کاشان، گروه داخلی

چکیده

سابقه و هدف: سندروم ناخن زرد (Yellow nail syndrome) همراه با پلورال افیوژن و ادم لنفی یا سابقه فامیلی مثبت گزارش شده است. در این مقاله به معرفی یک مورد سندروم ناخن زرد با سابقه فامیلی که در سال 1375 به بخش داخلی بیمارستان شهید بهشتی کاشان مراجعه کرده بود اقدام می گردد. معرفی مورد: بیمار خانمی است 70 ساله که با تشخیص سندروم ناخن زرد همراه با پلورال افیوژن طرف راست بدن اندام تحتانی به مدت 1/5 سال تحت پیگیری و درمان قرار گرفت. سابقه 8 ساله آسم را متذکر بود. خانواده بیمار و نوه های وی از نظر این سندرم تحت بررسی و مطالعه قرار گرفتند. آسپیراسیون مایع جنب و بررسی علت تشدید ادم اندام ها و همچنین سی تی اسکن ریه ها در وی انجام گرفت. در معاینه ناخن های بیمار تغییر شکل و انیکولیز و دیستروپی در همه ناخن های دست و پا جلب توجه می کرد. در سی تی اسکن ریه برونشکتازی سگمان قدامی لوب فوقانی ریه راست نمایان بود. مایع جنب ترانسوداتیو و تشدید ادم بیمار ناشی از هیپوآلبومینمی می باشد. در بررسی فامیل بیمار: دارای 4 فرزند (3 پسر و یک دختر) می باشد. دیستروپی و تغییر رنگ و شکل ناخن های هر دو دست و پا همراه با ادم اندام تحتانی در دو تا از پسران و تنها دختر بیمار وجود داشت. یکی از فرزندان پسر مبتلا به آسم نیز بود. دیگر افراد خانواده بیمار و همچنین نوه های وی سالم بودند. بیمار شرح حال مشابه یافته های سندروم ناخن زرد به خصوص تغییرات مربوط به ناخن ها و ادم اندام تحتانی را در مادربزرگ خود نیز متذکر بود. نتیجه گیری: این گزارش نمایانگر شکل سندروم ناخن زرد فامیلی و دخالت عوامل ارثی در پیدایش این سندرم را داشته و لازم است در مواجهه با این سندرم سابقه خانوادگی بیمار نیز مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

سندروم ناخن زرد فامیلی، پلورال افیوژن، ادم لنفاوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.