بررسی اپیدمیولوژیک مبتلایان به ورم ملتحمه بهاره در شهر کاشان سال 1374
- سال انتشار: 1376
- محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 1، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-1-2_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 383
نویسندگان
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی شهید بهشتی تهران، دانشکده پزشکی، گروه چشم
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی شهید بهشتی تهران، دانشکده پزشکی، گروه چشم
پزشک عمومی
چکیده
سابقه و هدف: با توجه به تناقض در ویژگی های اپیدمیولوژیک و بالینی بیماری ورنال کاتار و به منظور تعیین منحنی شیوع و خصوصیات مبتلایان به ورنال کاتار در مراجعین به کلینیک چشم پزشکی کاشان به عنوان منطقه ای با شرایط آب و هوای گرمسیری این مطالعه در سال 1374 انجام گرفت و نتایج آن با مطالعه ای که در سال 1369 در تبریز به عنوان منطقه ای سردسیر انجام شده بود، مقایسه گردید. مواد و روش ها: مطالعه به روش توصیفی صورت پذیرفت. بیماران مبتلا به خارش و یا قرمزی چشم که بیماری آن ها در معاینات، کراتوکونژنکتیویت آلرژیک تشخیص داده می شد و علایم بالینی نظیر پاپی های پلکی غول پیکر و یا پاپی های اطراف لیمبوس به خصوص اگر همراه با نقاط ترانتاس بودند انتخاب می گردیدند و اسمیر ملتحمه آن ها با گیمسا رنگ آمیزی و در صورت مشاهده ایوزینوفیل ها، تشخیص تایید می شد. سپس خصوصیات بیماران، علت مراجعه، مدت بیماری، بیماری همراه آلرژیک و سابقه خانوادگی بررسی و علایم و نشانه های مثبت بیماری نظیر نقاط تانتاس و خارش در فرم اطلاعاتی ثبت گردید. یافته ها: از مجموع 13987 نفر مراجعه کننده، 301 مورد (2/2 درصد) به بیماری فوق مبتلا بودند (CI= 0/5 - 3/8 درصد). 202 نفر (67/1 درصد) مذکر و بقیه مونث بودند. میانگین سنی آن ها 3/5 ± 11/5 سال با محدوده سنی 10 روز تا 65 سال بودند. 47/2 درصد درگیری نوع لیمبال، 12 درصد پالپبرال و بقیه شکل مختلط داشتند. 53 درصد در فصل بهار، 39 درصد در فصل تابستان و 8 درصد در پاییز و زمستان مراجعه کردند. درگیری قرنیه در 12/6 درصد مشاهده شد که با افزایش مدت بیماری بر شدت و فراوانی آن افزوده می گردید. 12/6 درصد بیماران به شکل یک طرفه مبتلا بودند که در 84 درصد این گروه گرفتاری نوع لیمبال وجود داشت. در 42 درصد بیماران سابقه خانوادگی آلرژی و 49 درصد آن ها سابقه بیماری آتوپیک دیگر دیده می شد. نتیجه گیری: در مناطق گرمسیر، شکل لیمبال بیماری شایع ترین نوع بالینی است و این درست عکس مناطق سردسیر می باشد که شکل پالبرال شیوع بیشتری دارد. نوع لیمبال در سنین پایین تر شروع شده، دوره محدودتر و نیز قدرت تهاجم کمتری دارد و در آن یک طرفه بودن شایع تر است. برعکس، فرم پالپبرال بیماری در سنین بالاتر شروع گردیده تمایل به زمان وقدرت تهاجم بیشتری دارد و همواره دو طرفه می باشد. در مناطق گرمسیر شایع ترین فصل مراجعه بهار و در مناطق سردسیر تابستان است.کلیدواژه ها
ورنال کاتار، کراتوکونژنکتیویت، آلرژیمقالات مرتبط جدید
- چالش های برخی گیاهان دارویی استان کهگیلویه و بویراحمد
- Evaluation of Candida auris Colonization using Clinical Skin Swabs: A Single-Center Study in Isfahan, Iran
- Support and Practice of Smoke-Free Eating Places in Sarawak, Malaysia: A Structural Path Analysis
- Rate and Causes of Claim Denials in Iranian Hospitals: A Systematic Review and Meta-analysis
- The Effect of Impulsivity on Addition and Addictive Tendencies: A Meta-analysis
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.